Sport
2022-09-04

Jogosan szólt a vastaps

Nagy érdeklődés mellett játszotta első NB I/B-s mérkőzését a 2022-2023-as szezonban a DEAC kézilabdacsapata. A Pick Szeged U21 elleni találkozó kezdetére szinte teljesen megtelt a DESOK-csarnok.

Kicsit idegesen kezdtünk, ezért becsúsztak hibák, amiket a vendégek kihasználtak, és 3-1-es előnyre tettek szert. Boros Tamás fontos pillanatban védett bravúrral, így nem tudtak még jobban meglépni a szegedi fiatalok. Miután megnyugodtunk, és rendeztük sorainkat, megfordítottuk az állást, ám egy ideig nem sikerült lerázni az ellenfelet, amely rendre egyenlített. A DEAC szurkolóinak buzdítása mellett azonban a 20. percben kezdett nőni a különbség, 12-9-re vezettek már a fekete-fehérek. A támadás mellett a védekezésünk is feljavult, a csongrádiak inkább átlövésből szerezték a gólokat.

A második félidőnek még nagyobb elszántsággal vágtunk neki. A hazai közönség legnagyobb örömére egyre jobban leráztuk a vendégeket, és a jó teljesítménynek köszönhetően 31-25-ös győzelmet arattunk. A mérkőzés végén a szurkolók joggal ünnepelték hosszasan a csapatot.

NB I/B 1. forduló
DEAC–Pick Szeged U21 31-25 (15-13)

DESOK. Vezette: Héjja, Kónya.
DEAC: Boros – Kiss A. 5, Balázs S. 2, Pethő 8 (1), István P. 4, Kiss R. 3, Illés 5 (1); Hornyák, Kathi 1, Mucza, Szolnoki, Dobos 2, Gidai 1.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 2/3, ill. 1/1.

Havonta több milliárd forint adót spórolnak meg a dolgozó nyugdíjasok

Dombi Tibor

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek