Sport
2021-03-08

Válogatott mérkőzések sora a Nagyerdei stadionban.

A katari labdarúgó-válogatott márciusban Luxemburggal, Azerbajdzsánnal és Írországgal is a debreceni Nagyerdei Stadionban játszik zárt kapus felkészülési mérkőzést – írja a helyi szövetség hivatalos honlapja.

A katari válogatott házigazdaként alanyi jogon résztvevője a 2022-es világbajnokságnak, így nem kell részt vennie a selejtezőkben, de az UEFA invitálására az európai kvalifikációs sorozat A-csoportjában szereplő csapatok közül (Portugália, Szerbia, Írország, Luxemburg, Azerbajdzsán) az éppen szabadnapossal mindig játszhat felkészülési mérkőzést.

A katariak az eredeti tervek szerint Luxemburgot és Azerbajdzsánt is Bécsben fogadták volna március végén, de az Ausztriát érintő szigorú karanténszabályok miatt változtatni kellett a helyszínen, és ezek után esett Debrecenre az érintettek választása.

Az írekkel március 30-án Dublinban csaptak volna össze a katariak, ám ennek a találkozónak a pályaválasztói jogát felcserélték a felek, így erre a mérkőzésre is a Nagyerdei Stadionban kerül sor.

A meccseket zárt kapuk mögött játsszák le.

Az új Nagyerdei Stadionban eddig két válogatott mérkőzést rendeztek: 2014-ben a magyar csapat 19 668 néző előtt 2–2-es döntetlent játszott Dániával, majd 2015-ben 4–0-ra megverte Litvániát.

VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEK A NAGYERDEI STADIONBAN
Március 24., szerda: 
Katar–Luxemburg
Március 27., szombat: Katar–Azerbajdzsán
Március 30., kedd: Katar–Írország

 

Forrás: nso.hu

 

Megvannak az idei Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szakmai és közönségdíjasai

Idén is megrendezésre kerül a Fülesbagoly Tehetségkutató

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek