Sport
2022-08-25

Ismét a felsőház a cél

Kuszkó Zsolt vezetőedző elárulta, a Debreceni Egyetem alakulatánál nem volt nagy jövés-menés a holtszezonban.

A DEAC női röplabdázói hétfőn belevágtak az alapozásba, az első és a második héten öt-öt tréning szerepel a programban. Kuszkó Zsolt tanítványai az előző idényben a felsőházba jutottak, és idén is ez a cél lebeg a szemük előtt.

– A lányok jó állapotban tértek vissza, hiszen többen strandröplabda versenyeken indultak a nyáron, emellett akadnak olyan játékosok, akik folyamatosan edzőterembe járnak. A felkészülés első fázisában főleg a megfelelő erőnlét megszerzése a legfontosabb feladat, aztán ahogy közeledünk a bajnokság rajtjához, a taktikai elemek kerülnek a fókuszba. Komoly változások nem történtek a csapatunkban, Túróczi Enikő távozott, őt a Szolnokról érkező Csajbók Fanni pótolhatja, valamint az U21-es együttesünkből Simon Nelli került fel a keretünkbe. Szerencsére jól halad Gáspár Kriszti rehabilitációja, a jelek szerint ősszel már rá is számíthatunk – mutatott rá a vezetőedzőnk.

A tervek szerint az NB II Keleti csoportjában szeptember 25-én kezdődik a küzdelem.

– Tíz gárda alkotja a mezőnyt, az alapszakasz végén az első négy helyezett jut a felsőházba. Lesznek erős ellenfeleink, elég csak a Szegedre, a Szolnokra vagy a Közgázra gondolni, ettől függetlenül reális esélyt látok arra, hogy elérjük a felsőházat. Abban bízom, hogy egyenletesen jó teljesítményt nyújtunk majd. Az utóbbi években nagy problémát jelentett, hogy elég hullámzó produkcióval rukkoltunk elő, ezen kellene változtatnunk. Fontos azt is hangsúlyozni, hogy a bajnokság második szakaszára kell elérni a csúcsformát – fogalmazott Kuszkó Zsolt.

Terepfutó-szakosztályt alapított a DEAC

Debrecen vízgazdálkodásáról tájékoztatták az önkormányzati képviselőket

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek