Sport
2022-11-10

Mándi Norbert: A szurkolók színvonalas összecsapást láthatnak

A szakvezető elárulta, a Debreceni Egyetem gárdája alaposan kielemezte a hétvégi vetélytárs remek képességekkel megáldott kapuvédőjét.

 A DEAC férfi kézilabdázói kilenc forduló után hét egységgel rendelkeznek az NB I/B mostani szezonjában. Érdekesség, hogy Mándi Norbert tanítványai az összes pontot a DESOK-ban szerezték, ebből kiindulva bizakodva várhatják a Tata elleni szombati hazai mérkőzést. A Komárom-Esztergom megyei gárda jelenleg a hatodik helyen áll a tabellán, az előző játéknapon a Békést fektette két vállra (22-21). A legutóbbi diadal során újra remek teljesítményt nyújtott a 87-szeres magyar válogatott Tatai Péter, akinek pályafutása sikerekben bővelkedik, többek között kétszer lett bajnok az NB I-ben, emellett az EHF-kupában szintén kétszer akasztottak aranyérmet a nyakába.

– Azt mondtam a fiúknak, hogy fel kell kötniük a gatyájukat, hiszen nagyon kemény meccs következik – kezdte a beszélgetést Mándi Norbert. – A tataiak alkotják a mezőny egyik legkomplexebb együttesét, elöl és hátul is kellő agresszivitás jellemzi őket. Minden meccsen megpróbálják ráerőltetni az akaratukat az ellenfélre, ezt valahogy meg kell akadályoznunk. A kapusuk, Tatai Péter komoly rutinnal rendelkezik, szerintem 39 évesen még az élvonalban is megállná a helyét. Sok videót megnéztünk róla, kiderült, hogy mik az a sávok, amelyeket jól véd. Megfelelő koncentrációra lesz szükség a befejezéseknél, akkor már megfelelő úton járnánk, ha Tatai cserét kérne, bár a váltótársa szintén képes a bravúrokra. Abban biztos vagyok, hogy a szurkolók színvonalas összecsapást fognak majd látni – mutatott rá a trénerünk, aki hozzátette, mindenki hadra fogható, vagyis teljes lesz a keretünk.

Együttesünk a múlt héten nagyon gyengén kezdett Kecskeméten, ami döntőnek bizonyult. Az első debreceni gólt Illés Tamás szerezte a hetedik minutumban, ezt megelőzően a KTE már hatszor beköszönt. A folytatásban Pethőék próbálták eltüntetni a hátrányukat, de ez nem jött össze, végül 31-26-os vereségbe futottak bele.

 Illés Tamás és István Péter extra teljesítményt nyújtott, de a többiek nem tudtak felnőni hozzájuk. Rengeteg ziccert elrontottunk, míg a kecskemétieknek gyakorlatilag minden bejött. A második félidőben felzárkóztunk ugyan két gólra, aztán ismét bosszantó hibákat követtünk el. Azért is idegesítő ez a fiaskó, mert a fiúkban ettől sokkal több van. Hétfőn kisebb fejmosást tartottam, reményeim szerint hatottak a szavaim – zárta mondandóját Mándi Norbert.

A szurkolók a jegy.deac.hu-n már megvásárolhatják a belépőjüket az összecsapásra. Élő közvetítéssel klubunk Youtube-csatornáján jelentkezünk.

NB I/B 10. forduló
DEAC-Tatai AC
2022. 11. 12. (szombat) 18:00, DESOK

Fotó: Papp Attila

Tanítás és tanulás: út a világ megismeréséhez

Duplázott a böszörményi kar

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek