Sport
2022-03-19

Az 55. percig álltuk a sarat

A csapatösszeállítások alig változtak a bejelentett listákhoz képest; a hazai csapatban Láday ismét játékra jelentkezett, míg a vendégeknél a várakozásoknak megfelelően Hári, Dalecky és Turcotte nem lehetett ott a kezdőben.

A két gólerős alakulat csatája debreceni helyzettel indult, Novotny dolgoztatta meg a szeredai hálóőrt. Már a 2. percben emberfórba került a Szereda, Jakabfy akadályozott meg egy hazai gólhelyzetet. Egy perccel később Stach keresztpasszát Skachkov bombázta be, majd a 6. percben ugyancsak ő adott egy hosszú indítást Sofronnak, a nem hibázta el a ziccert. 08.15-nél Papp Szabolcs próbálkozott a kékről, Hetényi Zoli semmit sem látott a kapuja előtti tolongóktól, végül Rokaly Norbertnek adták a találatot. A gól után György József azonnal időt kért, a debreceniek pedig megállították a székelyek rohanását. 08.41-nél Becze ült ki magas bot használata miatt.  A debreceni időkérés kicsit később kamatozott; Novotny kevergetett, Klozt hozta játékba, majd visszakapta tőle a pakkot és hálóba vágta. 14.23-nál Vokla adott remek passzt Molnár Dávidnak, aki egyből értékesítette, ezzel három gólos hátrányból szorosra jöttek fel a mieink. A harmad végén Gőzt ültették ki a játékvezetők, de az emberfórt nem tudták kihasználni a hazaiak.

A 2. játékrész elején rövid szünet állt be a rohanásban, ez 28.11-ig tartott, akkor nem kis szerencsével növelték előnyüket a csíkiak; Lapenkov lőtt be egy palánkról visszapattanó korongot.  30.49-nél Kuleshov kapott tért ölelő átadást Voklától, biztos kézzel beverte, a mieink pedig újból egy gólra jöttek fel. 31.13-nál Rokaly Szilárd kapott 2 perces kisbüntetést, Novotny pedig kihasználta a kínálkozó lehetőséget és Berta jó átadásából kiegyenlítette az állást. Sajnos, a 33. percben a cseh légiósok a másik oldalon is működésbe léptek, Kubát belőtte Stach átadását, egy találattal megint elléptek a csíkiak.

A 3. harmad elején Gecse foglalt helyet a büntetőpadon, az egyenlíteni azonban nem tudtunk. Egy kicsit visszább vettek a tempóból a küzdő felek, a mieink fáradtak is egy kicsit, három sorra kellett áttérni.  Az 55. percig sikerült tartani ezt az eredményt, akkor Becze lövése betalált a debreceni kapu előtti kavarodásból. Az 53. perc táján Skachkov lövése Hetényi Zolii sisakját találta el, kiváló hálóőrünk szerencsére megúszta sérülés nélkül. 56.16-nál Bartók jutott a kiállítás sorsára, de a vendégvédők kibekkelték az emberhátrányt. 59.06-nál György József lehívta a kapusát a jégről, pár másodperccel utóbb Rokaly Szilárd üres kapus góllal beállította a végeredményt.

Az első elődöntő nem volt egy tipikus playoffmérkőzés. A nézők biztosan tetszett a nyílt sisakos rohanás, a sok gól, melynek során a debreceni srácok az 55. percig szorosan tartották az állást, utána a hosszabb cserepad döntött a hazaiak javára. A mieink feltétlenül dicséretet érdemelnek, nem kis eredmény, hogy visszajöttek három, majd két gólos hátrányból. Bízunk abban, hogy a szombati mérkőzésen levonják a pénteki derbi konzekvenciáit és hasonlóan elszánt, bátor játékkal rukkolnak elő.

György József, a mieink szakvezetője, a mérkőzés utáni nyilatkozatában a következő megállapításokat tette.

– Érdekes kezdésben volt részünk. Tudtuk, hogy a Csíkszereda ellen három gól után nagyon nehéz lesz sokáig nulla gólon tartani őket. A mi srácainkat  megdicsértem, hogy időkérés után fel tudtak állni, a végén pedig nyílt sisakos játékot kértem tőlük, az egyenlítés érdekében. Holnap a váltásoknál javulnunk kell, továbbá a hosszú indításokra is oda kell figyelnünk, mert ezekből a Csíkszereda azonnal büntet, de ugyanakkor több ütközésre is szükségünk lesz – fogalmazott György József.

2022.03.18. 17.30 Csíkszereda
EL 260
SC Csíkszereda – DEAC 7-4 (3-2, 2-2, 2-0)
Gólszerzők: Becze, Lapenkov, Kubát, Skachkov, Rokaly Sz., Sofron, Rokaly N., illetve Novotny (2), Kuleshov és Molnár D.

=Müller Károly=

Fotók: SC Csíkszereda

Családanyák a tudományos életben

Esti Kornél dal és klippremier

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek