Sport
2022-12-15

Az újonc érkezik szombaton

Szombaton újra hazai pályán szerepel a DEAC kosárlabdacsapata, David Dedek együttese az újonc Budapesti Honvédot látja vendégül 18 órától az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Az első osztályba 21 év után feljutó, rekordbajnok Budapesti Honvédot fogadja a Debreceni Egyetem alakulata a Tippmix Férfi NB I. A 12. fordulójában, a két gárda története során először találkozik majd egymással az élvonalban. A fővárosiak két győzelemmel és kilenc vereséggel jelenleg az utolsóelőtti 13. helyen szerénykednek a tabellán, így a szezon előtt kitűzött biztos bentmaradás érdekében minden győzelem kulcsfontosságú lehet számukra. A piros-fehérek a közelmúltban második idegenlégiósukat is szerződtették Taz Sherman személyében, ám a legutóbbi fordulóban ennek ellenére is fájó vereséget szenvedtek a sereghajtó, addig még nyeretlen Nyíregyháza ellen hazai pályán.

Baksa Szabolcs együttese legutóbb november végén tudta győztesen elhagyni a pályát, a Kaposvár elleni sikert követően azonban sorozatban három bajnokit is elvesztettek. A DEAC sem a legjobb hangulatban várhatja a mérkőzést, hiszen az elmúlt héten bántóan sima vereséget szenvedtek az Alba Fehérvár otthonában, igaz, az azt megelőző Szeged és Körmend elleni hazai sikereknek köszönhetően megkezdték a felzárkózást a középmezőnyhöz.

Egyik fél sem a parádés támadójátékáról híres eddig a bajnokságban, hiszen a Honvéd átlagosan szerzett 68 pontja a legalacsonyabb az NB I-ben, de hajdúságiak is a harmadik leggyengébb pontátlaggal rendelkeznek 11. fordulót követően. David Dedek együttese továbbra sem tud teljes kerettel kiállni, hiszen az egyaránt térdproblémákkal küzdő Keenan Gumbs és Garamvölgyi Ákos továbbra sem bevethető, ráadásul a legutóbbi orvosi vizsgálatok értelmében utóbbira valószínűleg műtét és többhetes kihagyás vár. Az U23-as kontingens terén sincs egyszerű helyzetben a cívisvárosiak szlovén mestere, ugyanis a csütörtöki edzésen Gáspár Mátyás boka-, míg Balázsi Soma a Salgótarján elleni B-csoportos összecsapáson vádlisérülést szenvedett, így mindketten kihagyni kényszerülnek a szombati ütközetet.

Tanulmánykötet a BTK professzorainak

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek