Sport
2022-09-07

Nagy kihívás előtt a jégkorongszakosztály

A 2020-2021-es szezonhoz hasonlóan a legutóbbi idény is sikeresnek mondható, annak ellenére is, hogy rosszul kezdett a csapat az Erste Ligában. David Musial vezetőedzőt idény közben váltó György József ugyanakkor összekapta a társaságot, és sikerült az Erste Liga legjobb négy csapata közé kerülni, magyar bajnoki ezüstérmet szerezni, és megvédeni a címet a Magyar Kupában.

A gárda már az új idényre készül, vasárnap az FTC lesz az ellenfél a Szuperkupában. Többek között erről esett szó a DEAC jégkorongszakosztályának mai sajtótájékoztatóján, amelyen jelen volt Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője, Fodor András szakosztályvezető, György József vezetőedző és Molnár Dávid csapatkapitány.

 Az évek alatt a DEAC jégkorongcsapata a negyedik legnépszerűbb együttesé vált a városban, az utánpótlás és a nézőszám tekintetében is. A felnőttcsapat sikereinek köszönhetően egyre több gyerek választja ezt a sportot, hiszen látják a példát. Nagyon jó közösség alakult ki, amihez szívből gratulálok a DEAC vezetőinek, és köszönöm nekik, hogy szerepet vállalnak a finanszírozásban, ezáltal közösen mi, debreceniek örülhetünk a sportág jelenlétének – fogalmazott Barcsa Lajos, majd hozzátette, hogy nagyon szurkol a DEAC-nak vasárnap a Ferencváros ellen a Szuperkupában.

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna elmondta, a DEAC már az ötödik idényét kezdi az Erste Ligában, és a klub sokat tett azért, hogy idáig eljusson a gárda.

– Méltán vagyunk büszkék a jégkorongcsapatra, részben a népszerűsége, eredményessége miatt. Sajnos az előttünk álló szezon nem lesz könnyű, nem tudtunk a költségvetésen emelni, de sok utánpótlásjátékos került a csapatba, és az edzőmérkőzések alapján ők helyt fognak állni. Nagy kihívás vár ránk, hiszen nem egy olcsó sportág, és az energia áremelés a mi költségeinkre is hatással van. Remélem, a szezont végig tudjuk vinni, és megoldás születik arra, hogy ne kerüljön veszélybe sem a felnőtt, sem az utánpótlás működtetése. Mindannyian ezért dolgozunk – jelentette ki a DEAC ügyvezetője.

Fodor András kiemelte, hogy a DEAC büdzséjével, elveivel, szellemiségével nem lehet más a cél, mint bejutni a playoffba, lehetőleg egyenes ágon.

– Nagyon erős csaptok várnak ránk. ha a legjobb nyolc között vagyunk, ott már bármi megtörténhet. Bebizonyította a DEAC korábban is, hogy nagyon szépen tud szerepelni, az elmúlt években többször eljutott az elődöntőig, bízunk benne, ezúttal is így lesz – fejezte ki reményét a szakosztályvezető.

A DEAC július 25-én kezdte a felkészülést, az azóta eltelt időszakban hat edzőmérkőzést vívott: a Fehérvár fiataljai ellen itthon és idegenben is 3-2-re nyert, míg a Dunaújvárost 6-3-ra, az Újpestet 6-5-re győzte le. Az utolsó két találkozón már kicsit fáradtak voltak a mieink, így a Gyergyó és DVTK nyerni tudott a Debreceni Jégcsarnokban.

 Nem tudjuk még, milyen lesz a mezőny, van olyan csapat, amely tíz légióst igazolt. Úgy érzem, kiélezett mérkőzések várnak ránk. A cél tekintetében a srácokra nem szeretnék nyomást helyezni. Nyilván mindenki meg akarja nyerni a bajnokságot, de a többi csapat is erre törekszik. Nem szeretek ígérgetni, próbáljuk a legtöbbet kihozni. Részemről a játékosok megkapták a terhelést, remélem, ez a mérkőzéseken is megmutatkozik – mondta György József.

Berta Ákos visszavonulásával új csapatkapitánya lett a jégkorongozóknak: a jövőben a saját nevelésű Molnár Dávid viseli a karszalagot. Mint elmondta, debreceniként óriási megtiszteltetés számára, hogy rá esett a választás. A csapattal kapcsolatban megjegyezte, hogy az öltözőben nagyon jó a hangulat, jó kis brigád jött össze, és reméli, ez a szezonra is kihat.

A keret változása
A szakmai stáb tagjaival, György Józseffel és Kecskeméti Áronnal sikerült megállapodni a folytatásról, és több meghatározó játékossal is hosszabbított a klub. Továbbra is a DEAC-ot erősíti a gárda húzóembere, a válogatott erőssége, Hetényi Zoltán, és szintén élvezhetjük a következő szezonban Rastislav Spirko, Kozma Ferenc, Dominik Novotny, Molnár Dávid, Jan Dalecky, Vedran Bogesic, Vokla Roland, Mazzag Dániel, Sági Martin és Gönczi Lajos játékát.
Érkezett: Oleg Szoszunov, Bukor Rajmund, Jakub Izacky, Dmitrij Zalamaj, Mark Szmirnov, Révész Marcell.
Távozott: Hugo Turcotte, Jordan Klimek, Vlagyiszlav Kulesov, Vojtech Kloz, Hári Norbert, Sándor Flórián, Gőz Balázs, Almási Márk, míg Berta Ákos visszavonult.

Új mez
A csapat meze ezúttal is megújul. A karon és a mez alján lévő öt darab csík arra utal, hogy az ötödik idényét kezdi a DEAC az Erste Ligában. A dizájn ezúttal is a másodedző, Kecskeméti Áron nevéhez fűződik.

NYITRAI DANIELLA

Megerősítette kapcsolatát a Debreceni Szakképzési Centrum és az SMC Hungary Kft.

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek