Sport
2021-07-23

Tokió 2020 - Magyar negyeddöntő is lehet a férfi kardozóknál

Akár magyar negyeddöntőt is rendezhetnek a férfi kardozóknál a tokiói olimpián - ez a szombati egyéni verseny pénteki sorsolása után derült ki.

 A viadal mindhárom magyar résztvevője a 32 között kezd.
    A kétszeres címvédő Szilágyi Áron a japán Josida és a venezuelai Quintero párharcának továbbjutója ellen lép pástra, míg a 2017-es világbajnok Szatmári Andrásra az iráni Ali Pakdaman, Decsi Tamásra pedig a németek Európa-bajnok és világbajnoki harmadik versenyzője, Max Hartung vár. Amennyiben Szatmári és Decsi is sikerrel veszi az első asszóját, a 16 között egymással találkoznak majd, a negyeddöntőben pedig újabb tisztán magyar csata következhet Szilágyival. A világbajnoki címvédő, világranglista-vezető dél-koreai Oh Szang Ukkal az elődöntőben kerülhet össze valamelyik magyar.
    A férfi kardozók egyéni versenyét szombaton, a női tőrözőkét és a férfi párbajtőrözőkét vasárnap, a női kardozókét hétfőn rendezik a Makuhari Rendezvényközpont B csarnokában.
    Csapatban már korábban kialakultak az ágak: a magyar férfi kardozók (szerda) az Egyesült Államok, a női kardozók (július 31.) a Koreai Köztársaság, a női tőrözők (csütörtök) pedig Olaszország ellen lépnek pástra a negyeddöntőben.
 

Tízezer fiatalt juttathat álláshoz a munkahelyteremtő program

Előkelő helyen végzett a MÁV-Start a kerékpárosbarát vasutak között

MTI

Szerző
Hasonló cikkek