Sport
2021-04-03

Kalmár Zsolt bizakodik

A válogatott szerdai, Andorra elleni vb-selejtezőjén megsérülő Kalmár Zsolttal interjút közölt klubja, a DAC honlapja. A középpályás elmondta, az első vizsgálatok megállapították, nincs szakadás a térdében, de azt még nem tudja, mikor játszhat újra.

„Először is szeretném mindenkinek megköszönni a sok támogató üzenetet – kezdte a dac1904.sk-n megjelent interjút Kalmár Zsolt. – Ezek nagy erőt adtak ahhoz, hogy azt gondoljam, semmi komolyabb baj nem lesz a térdemmel. A lecserélésemet követően rögtön az öltözőbe mentem, ahol jegelést kaptam a térdemre és a szalagokat is megnézték, hogy nem szakadtak-e el. Ezt követően kaptam egy kötést, tegnap pedig mágneses rezonanciás vizsgálaton vettem részt.”

A középpályás azt még nem tudta megmondani, mennyit kell kihagynia, de az már kiderült, nem szenvedett súlyos sérülést.

Aznap éjjel nem igazán tudtam aludni, hiszen az járt a fejemben, hogy ne legyen komolyabb a sérülés. Arra gondoltam, hogy a másnapi vizsgálaton fogom megtudni, hogy mennyit kell kihagynom. Szerencsére azt érzem, hogy nincs komoly baj, nincsenek nagy fájdalmaim. Konkrétumokkal viszont csak holnap tudok szolgálni, amikor is egy térdspecialistához megyek. A tegnapi MRI vizsgálat alapján nincs szakadás a térdszalagomban, a keresztszalagom a helyén van. Holnap kiderül, mikor térhetek vissza a pályára, de stabilnak érzem a térdem. Minden bizonnyal sok kezelésre lesz szükség a minél hamarabbi visszatérés érdekében.

Még a klubbal is egyeztetnem kell, hogyan tovább, hiszen Győrben is vannak olyan szakemberek, akik tudnak nekem segíteni. Valószínűleg Dunaszerdahelyen és Győrben is kapok majd kezeléseket, ez fogja kitenni a napom nagy részét, hiszen minél előbb, akár már május végén is pályára akarok lépni a bajnokságban.”

Kalmár elmondta, a sérülése óta a DAC vezetőedzője, Bernd Storck és Marco Rossi szövetségi kapitány is érdeklődött az állapotáról, mindketten szorítanak, hogy játékosuk mielőbb visszatérhessen a pályára.

Ezért nem biztonságosak még az önvezető autók

Istenes László beszállt a fociba

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek