Sport
2021-03-13

Karina Jezsikava újra a DVSC Schaeffler csapatában

A Süni visszatér!

Karina Jezsikava három év után visszatér Debrecenbe: a fehérorosz válogatott balátlövő az orosz Asztrahanocska csapatától érkezik hozzánk.

Karina 2016 nyarán szerződött a DVSC-hez, s első nálunk töltött évében a csapat házi gólkirálya lett, 23 bajnoki meccsen szerzett 102 góljával, a Magyar Kupában 5 találkozón 24-szer volt eredményes, a Dunaújváros elleni bronzmeccsen 5 találattal járult hozzá a sikerhez.  „Süni” (ez nevének jelentése magyarul) második debreceni szezonja egy makacs sérülés miatt torzóban maradt, mindössze 12 meccsen léphetett pályára. Karina 2018 nyarán a BL-résztvevő horvát Podravka Koprivnica együtteséhez igazolt, s a kaproncai együttessel horvát bajnokságot és kupát nyert. Innen igazolt 2019-ben az orosz Asztrahanocska együtteséhez, ahol korábban már játszott három évet, 2016-ban is éppen Asztrahányból érkezett hozzánk. Az Asztrahanocska jelenleg az orosz Szuper Liga negyedik helyén áll, az EHF Európa Ligában pedig ott van a legjobb nyolc között, a negyeddöntőben éppen a Siófok lesz az orosz együttes ellenfele.

„Nincsenek szavak, amelyekkel leírhatnám, hogy milyen érzések kavarognak bennem a Debrecenbe való visszatérésemmel kapcsolatban – kezdte mondandóját Karina Jezsikava. – Ilyen az élet, soha nem tudhatod, milyen meglepetések várnak rád! Őszintén bevallom, az hittem, hogy lezárult az európai kalandom, amikor a Podravkától visszatértem Oroszországba, aztán megváltozott a helyzet jelenlegi klubomnál. Amikor felmerült, hogy újra Európában fogok kézilabdázni, az első gondolatom a Loki volt. Nagyon jó két évet töltöttem itt, egy profi klubban szerepelhettem az erős magyar bajnokságban. Egy csodálatos városban kedves embereket ismerhettem meg és fantasztikus szurkolótábor előtt kézilabdázhattam. Amikor kiderült, hogy a klub érdeklődik irántam, hamar megegyeztünk, számomra ez érzelmi döntés is volt. Tudom, hogy voltak változások a klubnál, ezzel együtt úgy érzem, mintha hazamennék. Biztos, hogy jól választottam, már várom, hogy találkozzak a lányokkal és megkezdjük a közös munkát!”

Aztán Karina magyarra váltott: „Hajrá, Loki! A Süni visszatér!”

Ingyenes internet az általános iskolák tanulóinak és pedagógusainak is

A Szent Anna-székesegyházat március 21-ig zárva tartják

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek