Sport
2021-02-28

Akár a bajnoki aranyérem és múlhat a mai összecsapáson.

Ma este DVSC - Vasas FC

Nyugodtan mondhatjuk, hogy az NBII mai rangadóját a DVSC-Vasas összecsapás jelenti. Két válogatott labdarúgókat felvonultató csapat küzdelme az első helyért. Az nem lehet vitás, hogy ez a két csapat jut fel az első osztályba. A tabellán elfoglalt helyük, a játékoskeretük a múltjuk erre enged következetni. 

A DVSC keretét nem kell bemutatni olvasóinknak, inkább szemzgessünk a fővárosi alakulat játékosaiból. Nem akármilyen labdarúgók játszanak ott is. Reméljük ma este egyikük sem lesz főszereplő. 

Ám előtte nézzük mit vár az összecsapástól Schindler Szabolcs vezetőedző:

- Igazi rangadóra számíthatunk a hétvégén, éppen ezért nagyon szomorú, hogy nézők nélküli stadionban kell játszanunk. Az idei szezonban végig vezette a bajnokságot a Debrecen, ám ne felejtsük el, hogy volt náluk egy edzőváltás és változott a játékuk is. Hazai pályán a DVSC biztosan dominálni és győzni szeretne, viszont szerdán kupamérkőzést játszottak, sok játékos pályára lépett. Meglátjuk, hogy mi mennyit tudunk majd ebből profitálni, mégis azt tartom a legfontosabbnak, hogy megmutassuk, mi is egy jó csapat vagyunk - tudom, hogy a játékosok ezt be is fogják bizonyítani. Nagyon régóta tartom a filozófiámat: nálam a "pálya beszél"!

A Vasas keretében a csatársor tűnik a legerősebbnek. Jól jelzi ezt, hogy Bírtalan Botond csak negyedik számú csatár Radó, Feczesin és Balajti mellett. És ott van még Vernes Richárd is.

A középpályán a 23 szoros Pátkai Máté a napokban érkezett Berecz Zsombor komoly erősítést jelent. A rutinos Pekár és Szatmári Lóránt mellett. A védelemben a szintén válogatott Otigba Kenneth és Tóth Bence mellett a tapasztalt Litauszki Róbert mellett komoly tapasztalata van Szivacski Donátnak is. A kapuban az ex Ferencvárosi Jova mellett az egykori DVTK kapus Rados áll készenlétben. Mindezek mellet még jó néhány Vasas Kubala Akadémiás tehetség teszi ki a Vasas keretét. 

A DVSC-nek jelen állás szerint 54 a Vasasnak 49 pontja van. Az első hely szempontjából tehet kiemelten fontos lesz a mai mérkőzés.  

 

DVSC - Vasas FC
Merkantil Bank Liga 26. forduló

Kezdés: 2021. 02. 28. 19:30
Helyszin: Debrecen, Nagyerdei Stadion, Nagyerdei körút 12.

Munkamegbeszélést tartottak a gazdaságfejlesztésről Hajdú-Bihar megyében

Hétfőtől újra lehet pályázni az elektromos kerékpárok vásárlásának támogatására

Váradi Ferenc

Szerző
Hasonló cikkek