Sport
2023-05-13

Szépen búcsúznának a szurkolóktól

A szezon utolsó hazai találkozóját vívja a DEAC az FC Hatvan ellen vasárnap.

Elérkeztünk ehhez a mérkőzéshez is: a 2022/2023-as szezon utolsó hazai bajnokiját vívja a DEAC az NB III. Keleti csoportjában, a fekete-fehér alakulat vasárnap 17 órakor a hatvaniakat fogadja. Mint a legutóbbi itthoni találkozóra, úgy a vasárnapira is ingyen jöhetnek be a nézők a Dóczy utcai Sportcampuson. A kilátogatóknak érdemes figyelembe venniük, hogy a Tavaszi Nagyvásár miatt a stadion utcája le lesz zárva az autóforgalom elől, ezért természetesen parkolni sem lehet majd ott.

A Hatvan a 10. helyen tanyázik, a DEAC viszont úgy dobogós, hogy csak egy ponttal előzi meg a Körösladányt, vagyis ugyancsak van tétje az utolsó előtti körben rendezendő találkozónak a házigazdák szempontjából. Arról is ejtsünk szót, hogy Trencsényiék szeretnének győzelemmel búcsúzni a hazai publikumtól.

– Kicsit elhamarkodott kijelentést tettem az elmúlt hetekben, valamelyik hazai mérkőzésünk után, ugyanis azt bátorkodtam mondani, hogy a végére mindig kiegyenesedünk, mert visszatérnek a sérültjeink – vallotta meg vezetőedzőnk, Sándor Tamás– Azóta négy kezdőjátékosunk is kidőlt, és valószínű, hogy a szezon hátralévő két meccsén már nem tudnak játszani. Lakatos Benjámin és Kerekes Krisztián a Pénzügyőr ellen sérült meg, Sándor Tamást Kisvárdán kellet lecserélni mindössze húsz percnyi játék után, Ujvárosi Ádámot pedig most műtötték meg. Ádám úgy szerepelt végig a szezonban, hogy volt egy kisebb térdproblémája, s hogy ne a többieknél később kezdje majd el a nyári felkészülést, most élt az operáció lehetőségével – avatott be a részletekbe a tréner, aki azt is elmondta, szerencsére vannak olyan labdarúgók a keretben, akik alkalmasak az említett négy maródi futballista pótlására.

– Tulajdonképpen majdnem minden találkozónkat úgy játszottuk le az idényben, hogy valaki, vagy valakik hiányoztak betegség vagy sérülés miatt. A Hatvan ellen fontos lesz, hogy az átmeneteket jól meg tudjuk oldani. Vannak náluk veszélyes játékosok, például Sármány Kristóf, aki nem véletlenül vezeti a góllövőlistát. Ő nem játszott a legutóbbi fordulóban az FC Hatvan–Körösladány (1–2) mérkőzésen, lehet, hogy megsérült. Ám nem is ez a lényeges számunkra, bízom benne, hogy a bajnokság utolsó hazai meccsét jó szellemben vívjuk meg és nyerni tudunk – fogalmazott Sándor Tamás.

NB III. Keleti csoport, 37. forduló
DEAC–FC Hatvan
2023. 05. 14. (vasárnap) 17:00, Debrecen, Dóczy utcai Sportcampus

Növénytermesztő konténer farm

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek