MegMinden
2024-04-07

Üzlet

(forbes.hu)

Katinka 200 millióból indította éttermét, amit most bezár.

Korábban Facebook-on keresett befektetőtársat az úszófenomén, úgy tűnik, nem jött össze a Koool megmentése.

Mi történt? A közösségi médiában jelentette be Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó, hogy bezárja a két éve nyitott éttermét, a Koool-t.

Miért? Katinka szerint “a minőség romlásával járt volna a Koool tovább haladása a jelenlegi gazdasági helyzetben”, ezt nem akarták vállalni, ezért zárnak be – hétfőtől végleg.

Előzmények. Katinka január végén beszélt arról a Forbes.hu-nak, mindig is úgy tervezték, hogy előbb-utóbb bevonnak egy szakmai partnert az éttermük menedzselésébe. Akkor szintén a közösségi médiában tett közzé egy felhívást, hogy befektető-szakmai partnert keres. Állítása szerint több ígéretes ajánlat is befutott. Úgy tűnik ezekből végül nem lett semmi.

A befektetés. A Koool 2022 júniusában nyitott mintegy 200 millió forintból, melyről Katinka akkor úgy nyilatkozott, a korábbi szponzori szerződésekből és marketing-együttműködésekből származik. Az első, tört üzleti évben 35 milliós veszteséggel zártak. Az első teljes üzleti évük 2023 volt: 163 millió forintos árbevétel mellé 15,5 milliós adózott eredményt várnak.

Az eredeti írást itt találja.

Hivatalos végeredmény: Peter Pellegrini győzött

Folytatódik az átlagosnál melegebb, kora nyárias idő a jövő héten

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek