MegMinden
2024-04-02

Koncepcióautó

(totalcar.hu)

1873 lóerő terepre? Viccnek jó lesz

A Pininfarina Automobili Battista az olasz márkák egyik, ha nem a legerősebb utcai autója. Április elsején viszont a legerősebb "terepjárója" is volt, ami túl nagy hülyeség, hogy igaz legyen.

Veszélyes dolog beleszeretni egy koncepcióautóba, mivel ritka, hogy a kész termék is ugyanúgy fog kinézni, már ha elkészül egyáltalán. Viszont ha egy koncepciót pont április elsején mutatnak be, akkor pláne számítani kell arra, hogy abból nem lesz semmi. 

A Pininfarina pedig pont április elsején mutatta a Battista terepre szánt verzióját, a Fuoripistát, ami „a világ első tisztán elektromos hiperterepjárója” lenne.

„A Fuoripistát úgy tervezték, hogy bármilyen terepen lenyűgöző teljesítményt nyújtson, ezért az autót többek között emelt felfüggesztéssel és terepgumikkal szerelik fel” - írták a gyártó Instagram oldalán.

A leírtakon kívül azt láthatjuk, hogy a Battistát plusz fényszórókkal és pótkerék tartóval is felszerelték. Hogy ez mennyit rontana a 8,55 másodperces negyedmérfölden nem derül ki. De egy viccnek azért jó volt.

Az eredeti írást itt találja.

Magyar Kupa: jön a negyeddöntő visszavágója

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek