MegMinden
2021-07-13

Berki Krisztián

(telex.hu)

A Bentley kialakítása miatt nem látta a visszapillantó tükörben a közeledő buszt

Az igazságügyi műszaki szakértőt és a tanúkat is meghallgatta a bíróság Berki Krisztián büntetőfékezéses ügyében, amiben kedden első fokon várhatóan ítéletet is hirdetnek.

A luxusautó coupé kialakítása miatt nem látta a visszapillantó tükörben a közeledő buszt, és gyakorlatilag már csak az ütközést érzékelte – egyebek mellett erről is beszélt Berki Krisztián a bíróságon, ahol hétfőn tárgyalni kezdték a büntetőfékezéses ügyét.

A vádirat szerint a tévés-influenszer 2018. március 17-én a Pünkösdfürdő utcában egy Bentley-vel autózott feleségével. Előtte haladt a 34-es busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de végül nem állt meg, mert nem volt le- és felszálló utas. Berki viszont előzni kezdte a buszt, de mivel a manővert nem tudta befejezni, ezért dudált, amire a buszsofőr is hangjelzésekkel reagált. Berki emiatt viszont „felfokozott érzelmi állapotba került”, és a megengedett sebesség túllépésével végül megelőzte a buszt, majd visszatért elé, és intenzív fékezésbe kezdett.

A BKK-busz vezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést, és 20 km/órás sebességgel nekihajtott az autónak, amiben 14 millió forintos kár keletkezett.

Az ügyészség a Bentley sofőrjét közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével vádolja, és abban az esetben is 2 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztés kiszabadását indítványozta, ha a vádlott beismerte volna a bűncselekmény elkövetését.

Berki Krisztiánt a baleset után a helyszínen, és a nyomozás alatt is többször hallgatták ki. Korábbi vallomásaival egybevágóan a mai tárgyaláson is arról beszélt, hogy egy közeli lakóparkba siettek, ahol lakást néztek volna feleségével.

 

Először a Pünkösdfürdő utcai megállónál, záróvonalon és egy zebra előtt akarta megelőzni a lassító buszt. „Szerettem volna kikerülni, de az előzés pillanatában azt észleltem, hogy a busz jobbra indexelt, miközben balra húzta a kormányt, én dudáltam, de erre a buszsofőr nem lassított volna vagy engedett volna el, hanem ő is dudált” – emlékezett vissza Berki.

A Bentley ezért visszasorolt a sávjába, a busz pedig a Pünkösdfürdő utcáról jobbra, a Királyok útjára kanyarodott rá. Berki ezután egy egyenes szakaszon, a záróvonal után 58-60 km/órás sebességgel előzte meg (ezen a szakaszon 40 km/óra a megengedett sebesség) a 35-36 km/órás sebességgel haladó buszt, majd visszasorolt elé. Állítása szerint felesége előzés közben szólt neki, hogy megérkeztek a lakóparkhoz.

„Visszasoroltam jobbra, közben figyeltem, hogy bal oldalon hol van a kapu. Mivel az le volt zárva, ezért jobbra akartam bekanyarodni a szervizútra, de ott volt egy nagy pocsolya, ezért bizonytalanná váltam, és meg is álltam”

– mondta.

Az eredeti írást itt találja.

Virág Ákos a DEAC-ban folytatja

Kapibarák születtek a Debreceni Állatkertben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek