MegMinden
2024-03-11

132.000 forintba is kerülhet egy belépő

(kultura.hu)

Ralph Fiennes szerint aggasztóan drágák a színházjegyek.

Akár háromszáz fontba (132.000 forint) is kerülhet egy belépő a londoni West Enden.

Ralph Fiennes (akit többek között a Schindler listájából, Az angol betegből, A napfény ízéből és  a Harry Potter-szériából ismerhetünk) szerint csökkenteni kellene a jegyárakat, amelyek aggasztóan magasak manapság, főleg a londoni West Enden – írja a BBC News. A Sarah Jessica Parker és Matthew Broderick főszereplésével játszott Plaza Suite című West End-darabra például akár háromszáz fontba (132.000 forint)  is kerülhet egy belépő. Hozzátette: az új Macbeth-előadásra, amelyben ő játssza a címszerepet, ennek az árnak a töredékéért, húsz fontért (kb. kilencezer forint)  is lehet jegyet váltani.

Hasonló véleményt fogalmazott meg Andrew Scott. A Sherlock és a Fleabag című sorozatok ír színésze a Radio 4-en beszélt erről. „Lehet bármilyen aktuális és modern egy előadás, hogyha drága a jegy, egy fiatal sem tudja majd megnézni.” Hozzátette: fontos, hogy a színház ne elitista művészeti ág legyen.

A jegyárak kérdése mellett Ralph Fiennes arról is beszélt, hogy a színház célja, hogy sokkolja és zavarja össze a nézőt. Ezért fel kellene hagyni azzal, hogy előre figyelmeztetnek a megrázó tartalmú előadásokra. Ez természetesen nem vonatkozik az egészségi kockázatokkal járó effektekre, például a stroboszkópra. A Macbethtel kapcsolatban utalt rá, hogy Shakespeare darabjai tele vannak gyilkossággal és más borzalmakkal, de a színházat épp a váratlan, a meglepetés ereje teszi izgalmassá.

Az eredeti írást itt találja.

Zöld rendszám

Mit csináltak az emberek szabadidejükben a telefon előtti időkben?

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek