MegMinden
2024-02-07

Liverpool

(mandiner.hu)

Sejtelmesen reagált Klopp távozására Szoboszlai jól informált menedzsere.

Mint arról beszámoltunk, Szoboszlai Dominik, a Liverpool és a magyar válogatott labdarúgója érdemelte ki a Magyar Aranylabda-díjat a 2023-as teljesítményéért. A 23 éves futballista az OTP Bank Liga gólkirályát, a nyáron a Pakstól a Ferencvároshoz igazolt Varga Barnabást előzte meg a voksoláson, harmadikként pedig a Freiburgban futballozó Sallai Roland zárt.

A díjat Szoboszlai menedzsere, Esterházy Mátyás vette át, aki a szavazást 26. alkalommal lebonyolító nb1.hu 1az1 műsorában elárulta, milyen változásokat hoz Liverpoolban Jürgen Klopp nyári távozása.

„Sok dolog történt az elmúlt évben, amik közül kiemelkedik Dominik Liverpoolba igazolása, illetve az Eb-re való kijutás kiharcolása is. De az is, hogy Dominik másodszor tudott Német Kupát nyerni a lipcseiekkel, ráadásul a döntőben még gólt is szerzett. Nagyon büszke vagyok, hogy ezt mind közösen élhettük át” – fogalmazott Esterházy, majd hozzátette: „Abban érzem különlegesnek az útját, hogy mindig történtek vele olyan dolgok, amik egy nagy karakterteszt elé állították Dominikot, és ezekből a helyzetekből jellemzően erősebben tudott kijönni. Ilyen volt a 2023-as év első fele is, amikor számíthattunk arra, hogy teljesítménye okán komoly érdeklődés lesz iránta.

Kérdés volt, hogy fogja ezt feldolgozni, és hogyan tud emberileg megbirkózni azzal a helyzettel, hogy a világ egyik legnagyobb klubjának a játékosa lett.

Ezekre a kérdésekre olyan válaszokat adott, amelyek miatt bizakodóan nézhetünk a jövőbe” – jelentette ki a menedzser.

Mint ismert, Szoboszlai valósággal berobbant a Liverpoolba, a szakírókat hamar levette a lábáról, gólokkal, gólpasszokkal tette le a névjegyét első angliai szezonjának első felében. Klubjának a menedzsere, Jürgen Klopp is szuperlatívuszokban beszél róla, így különösen nagy érvágás, hogy a német szakember január végén bejelentette nyári távozását. Esterházy Mátyás az interjúban Klopp Angliából való távozásáról is beszélt.

„Jürgen komoly szerepet játszott abban, hogy Dominik most a Liverpool játékosa. Olyan dolgokat tanult tőle, amik később nagyon komoly útravalóként szolgálnak majd az életében. De a futball ilyen, és ezzel együtt kell élni. Az edzőnek ez a döntése olyan helyzetet teremtett a klub körül, amivel először nagyon nehéz lesz együtt élni, de hosszú távon világos lesz minden.

Az egyetlen kérdés, hogy ki fogja átvenni Klopp helyét. A távozása olyan érzelmeket válthat ki a játékosokban, amik miatt én nagyon várom a szezon második felét”

– tekintett előre Esterházy.

Az eredeti írást itt találja.

Holtszezon

Kozmikus kötélhúzás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek