MegMinden
2024-01-21

Ex - debreceni

(nso.hu)

Tanyi Barnabás a szlovén harmad­osztályban termelte a gólokat,

Tanyi Barnabás a szlovén harmad­osztályban termelte a gólokat, kimagasló teljesítményére az első osztályban is felfigyeltek, a napokban a tabellán nyolcadik Aluminij bejelenti a szerződtetését.

Hatalmas esélyt kapott Tanyi Barnabás: a szlovén első osztályú Aluminij játékosaként bizonyíthat. A húszéves támadó az utóbbi években nem volt szem előtt Magyarországon, mivel tizenkét éves korában, 2015-ben családja úgy döntött, búcsút int Debrecennek és az Egyesült Államokba, Detroitba költözik. Eleinte helyi csapatokban játszott, majd a középiskolás évek után harmad-, illetve másodosztályú klubban futballozott.

Az előző idényben kevés szerepet kapott az USL-ben (az MLS előszobája) szereplő Detroit City FC-ben, ezért menedzsere javaslatára megpróbálkozott az európai karrierépítéssel. Rizikósnak tűnő döntést hozott, a szlovén harmadosztályú Brezicénél írt alá, ám utóbb kiderült, a választás tökéletesnek bizonyult: tizenegy tétmérkőzésen szerzett tizenkilenc góljával felhívta magára a magasabban jegyzett csapatok figyelmét. November végén már a szlovén első osztály tabelláján nyolcadik helyet elfoglaló Aluminij edzéseit látogatta, s hamar meggyőzte a szakmai stábot arról, érdemes szerződtetni – a napokban hivatalosan bejelentik a megállapodást.

„Balszélsőnek mondanám magam, de a Brezicében centerként sikerült jó teljesítményt nyújtanom   – mondta lapunknak Tanyi Barnabás.  – Az Aluminijnál keresik a helyemet, az edzőmeccseken több poszton kipróbáltak, tízest, balszélsőt, valamint középcsatárt is játszottam, rendre félidőket kapok a bizonyításra. Nagy a különbség a harmad- és az első osztály között, főleg a játék tempójában, de a hét tesztmeccs kapóra jön, hogy felvegyem a ritmust. Nem tudom, mekkora szerepet szánnak nekem a klubban, ám amikor azon lamentáltam, melyik mezszámot válasszam, a másodedzőm azt javasolta, hogy a hetest, mert annak többletjelentése van – ebből arra következtetek, komolyan számolnak velem. Olyan típusú támadó vagyok, aki szereti vállalni a futóversenyeket, állandóan keresem a lehetőségét, hogyan tudnék a védelem mögé kerülni, úgyhogy testhezállónak tűnik a csapat ellentámadásokra, indításokra épülő játéka. A Brezicénél jól mentek a befejezések, bízom benne, hogy az első osztályban is hatékony leszek a kapu előtt, az első szezonomban öt góllal már elégedett lennék. Úgy érzem, az Aluminijnál rengeteget fejlődhetek, bízom benne, hogy idővel újabb szintet léphetek az itteni jó teljesítményemnek köszönhetően.”

Az eredeti írást itt találja.

Kölcsönösen szabad mozgást kell biztosítani a brit és az uniós fiataloknak

Szétrágta a rendőrautó ülését egy őrizetes nő

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek