MegMinden
2023-12-18

Klopp

(csakfoci.hu)

"Egyáltalán nem a teljesítményének szólt a lecserélése"

Jürgen Klopp ragaszkodik ahhoz, hogy a Liverpool Manchester United elleni gólnélküli döntetlenje során Szoboszlai Dominik lecserélése csak a játékrendszer megváltoztatása miatt történt.

Mint ismeretes, a magyar válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominikot egy óra után lecserélte az Anfielden Jürgen Klopp, változtatva a játékrendszeren, Trent Alexander-Arnoldot a középső középpályás szerepkörébe helyezve.

Az angol sajót igencsak kikezdte Szoboszlai teljesítményét, de Jürgen Klopp határozottan cáfolta azt a feltételezést, hogy a cserének bármi köze lett volna a 24 éves játékos formájához.

Nem, egyáltalán nem erről van szó - mondta Klopp.

Lehet, hogy két vagy három meccsen visszafogottabb volt, pláne ahhoz képest, amilyen benyomást tett magáról korábban, de mindig is egyértelmű volt, hogy a dolgok nem mindig így fognak menni a számára sem. Dominik még mindig nagyon fiatal fiú, de ma is kivételes volt sok játékhelyzetben. Aztán elvesztettünk néhány labdát. De ennek semmi köze nem volt a lecseréléséhez.

Egyszerűen csak voltak más lehetőségeink, és rendszert akartunk váltani, és emiatt el kellett gondolkodnunk, hogy kit akarunk lehozni. Minden egyes apró finomítás hatalmas különbséget jelenthet, ha ki tudod használni - fogalmazott a német menedzser.

A Premier League-ben a második helyen álló Liverpool legközelebb szerdán, a West Ham elleni hazai Ligakupa-meccsen lép majd pályára.

Az eredeti írást itt találja.

Természettár

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek