MegMinden
2023-11-23

Holy Evans

(alomgyar.hu)

„A tiszta elfogadáson alapuló szerelem a sztori kulcsa”

Holy Evans első regénye, az Ahol az elefántok sírnak egy mély érzelmekkel és traumákkal átszőtt romantikus történet, mely egyenesen Afrikáig repíti az olvasót. Az írónő interjúban mesélt a regényről és arról, hogyan inspirálódott párkapcsolati terapeutaként szerzett tapasztalataiból a történet megírásakor.

Holy Evans frissen megjelent regényének főszereplője, Hayley Davis újságírónő tökéletesnek tűnő életét egy szempillantás alatt felforgatja, hogy egyik tragédia után történik vele a másik. Ezért egészen Afrikáig menekül, és egy elefántrezervátumban keres menedéket a gondolatai elől. Afrikában találkozik Liam-mel, a túlhajszolt milliomossal, aki gyógyszerfüggőségén túllépve próbál új életet kezdeni. Vajon sikerül rátalálnia a boldogságra ennek a két megtört léleknek?

 

A főszereplők életének nehézségeit valós események inspirálták, melyekből a mediátorként, párkapcsolati tanácsadóként és terapeutaként dolgozó Holy Evans egy súlyos témákat érintő, mégis szívhez szóló romantikus-erotikus történetet alkotott. Az írásról, a történetről és jövőbeli terveiről a szerző interjúban mesélt nekünk.

 

Mivel foglalkozol „civilben”, hogyan lett belőled író?

 

Eredendően mediátor, párkapcsolati tanácsadó és terapeuta vagyok, előtte pedig több tizenévig foglalkoztam a lélek dolgaival, kineziológusként, majd a könyvszakmába vetettem magam. Ezek az „előéletek” nagyban segítik, hogy hitelesen írhassam le a szereplőim lelkét, kommunikációját, életének és problémáinak a velejét. A terápiák által jobban belelátok a valós és vélt párkapcsolati történetekbe és a párok magánéletébe, ráadásul mindkét nézőpontból, ami remek alapot ad a könyveimhez. Mindamellett, hogy nehéz történetek, rengeteg inspirációt és ötletet adnak, ezekből is táplálkozok. Igyekszem úgy papírra vetni, hogy az olvasó számára is izgalmas legyen, mégis kikapcsolódást és sok tanulságot nyújtson.

 

Az írást már egészen kiskoromban elkezdtem, legelső novellám az általános iskolai újságban jelent meg. Azután több barátom is megkért, még egészen fiatal korunkban, hogy írjak helyettük szerelmeslevelet. Hát valahogy így kezdődött ez a romantikus pályafutás… Aztán ahogy szokott lenni, nagyot álmodtam!

 

Mi inspirálta az Ahol az elefántok sírnak témaválasztását?

 

Mindig is vonzottak a romantikus zsánerű sztorik. Egyszerűen annyira kikapcsolnak és el lehet bennük veszni. Ha tehetem, esténként nem tévézek, hanem én is romantikus könyveket olvasok. Számomra is kikapcsolódás és izgalmas dolog egy romantikus és tartalommal rendelkező regényt létrehozni. Az Ahol az elefántok sírnak egy megtörtént esetet dolgoz fel, természetesen nem minden eleme valós, jócskán hagyatkoztam az írói szabadságra is ezzel kapcsolatban. A párkapcsolati probléma, amit a könyvben végigviszek, és Hayley alapvető személyiségváltozása is valós.  Hayley szerelmének elvesztése, a nagy titok kiderülése és a gyászfolyamat is megtörtént esemény alapján íródott. És a nagy kedvenc, Nabulu, a kiselefánt is létezik a rezervátumban, akár Te is örökbe fogadhatsz egy elefántot.

 

A regényed komoly, fájdalmas témákat dolgoz fel. Hogyan viseled az ezekkel a témákkal való intenzív foglalkozást, és hogyan kapcsolódsz ki?

 

Az Ahol az elefántok sírnak nem egy egyszerű párkapcsolati problémáról szól, hanem egy gyászfolyamatot is feldolgoz. Mégpedig nem egy egyszerű gyászt, hanem főhősnőnk még szerelme halála után csalódik is a szeretett férfiban - vagy tulajdonképpen, ahogy a későbbiekben rádöbben, saját magában. Ez olyan dupla csavar, ami komoly érzelmeket mozgat meg. A sztori sem épül klisékre, és nincs benne macsó férfi sem mint központi szereplő, mégis a tiszta elfogadáson alapuló szerelem és elköteleződés a sztori kulcsa, ami mindkét főhősnek komoly érzelmi problémákkal ellátott feladatot jelent. De az már legyen meglepetés, hogy boldogulnak-e vele és sikerülhet-e legyőzniük saját démonjaikat.

 

Hogy kapcsolódok ki? Sokat edzek... Na jó, igyekszem kétszer-háromszor eljutni az edzőterembe, sétálok a kutyámmal, meditálok, és sok minőségi időt töltök a családommal. Ja, és legfőképp utazok, például a hamarosan megjelenő regényem, a Rómában kezdődik is Rómában íródott, ráadásul a legjava abban a lakásban, ahol a főhős lakik.

 

Milyen témákra, történetekre számíthatunk tőled a jövőben?

 

2024 tavaszán készül az olvasóközönség elé a Rómában kezdődik című, és 2024 karácsonyára pedig a Mint a mesékben című könyvem. Mindkettő romantikus történet. A Rómában kezdődik Loráról, a fiatal és tehetséges karrierista lányról szól, aki párkapcsolati függősége miatt sorozatos csalódásai után Rómáig menekül, és ott egy nagy választás elé sodorja őt az élet. A Mint a mesékben pedig Nawalról, a túlhajszolt írónőről szól, aki miután egy bankrablás áldozata és túlélője volt, besokallva a nagyvárosi élettől vidékre költözik, egy western lovas-tanyára.

Az eredeti írást itt találja.

Lítium-alapú akkumulátorok ígéretes alternatívája

DExpo - leendő elsőévesekkel telt meg az egyetem

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek