MegMinden
2023-11-05

Sör

(divany.hu)

MI TÖRTÉNIK A SZERVEZETÜNKKEL, HA MINDENNAP SÖRT ISZUNK?

Az őszi-téli időszakban egyre többen gurítanak le egy-egy pohár vagy korsó sört. Bár a mértékletes sörözésnek is van jótékony hatása, teljesen mindegy, hogy mit iszunk, a túlzásba vitt alkoholizálás nagyon sokat árt az egészségünknek.

Azt már korábban megírtuk, milyen jótékony hatásai lehet annak, ha legalább egy hónapra kiiktatjuk az életünkből az alkoholt. Semmiképpen nem hanyagolható el a máj regenerálódása, a krónikus és daganatos betegségek kockázati tényezőinek csökkenése, az ideális testsúly elnyerése, az agy teljesítőképességének növekedése, illetve hogy több pénz marad a zsebünkben. De vajon az utóbbin kívül sérül-e még valami abban az esetben, ha mindennap sört iszunk?

A túl sok sör is többet árt, mint használ 

Bár típusától függetlenül minden alkohol káros az egészségre, ha valaki mindenképpen itallal szeretne lazítani a nap végén, akkor abból a szempontból jó választás lehet a sör, hogy alacsony alkoholtartalma miatt akár hosszú, akár rövid távon ennek van a legkisebb egészségkárosító hatása. De ettől még meg kell, hogy értsük, hogy ekkor is ártunk magunknak, és nem igazak azok a régi hiedelmek, miszerint napi egy sör segíthet megszabadulni a vesekőtől, vagy hogy régen is mindenki sörözött, mégsem lett bajuk. Lett. 

De nézzük, hogy pontosan milyen változásokat indít el a szervezetünkben, ha naponta legurítunk egy-egy sört.

Javíthatja a csontsűrűséget

Egy tanulmány szerint a sörfogyasztás mind a férfiak, mind a nők esetében hozzájárul a csontok erősítéséhez. Ám ehhez nem kell naponta sörözni, elegendő heti egy pohár sört elfogyasztani. 

MÁR EZ AZ EGY ALKALOM IS CSÖKKENTI A CSÍPŐTÖRÉSEK KOCKÁZATÁT.

Ehhez azonban mindenképpen hozzá kell tenni, hogy a fenti állítás további kutatást igényel, meg kell ugyanis vizsgálni, hogy a sörözésnek tulajdonított előnyök felülmúlják-e a sörfogyasztás hátrányait.

Megzavarhatja az alvást

Bár az alkoholfogyasztás, beleértve a sörözést is, köztudottan ellazít, ha a szervezetet alkohollal terheljük, hosszú távon kihat az agy egészségére is, melynek következménye az lesz, hogy lelassulnak a reflexeink, romlik az egyensúlyérzékünk, a memóriánk és az alvásminőségünk.

 

Az eredeti írást itt találja.

Atomcsapásról beszélt az izraeli kormány egyik tagja, a miniszterelnök elhatárolódott

Zöld börze

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek