MegMinden
2023-10-13

Válogatott

(m4sport.hu)

A magyar válogatott már jövő héten Eb-kijutást ünnepelhet .

A 2023-ban még veretlen magyar labdarúgó-válogatott szeptemberben kézzel fogható közelségbe került a 2024-es Európa-bajnokságtól, októberben pedig újabb sorsdöntő lépéseket tehet a biztos kijutás felé, sőt, a selejtező következő két fordulójában, azaz még októberben matematikailag is biztossá teheti jövő évi Eb-szereplését. Nézzük, mi szükséges ehhez!

Így állnak jelenleg a G csoport küzdelmei, Magyarország egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is az élről várja a folytatást, miután hazai pályán magabiztosan győzte le Bulgáriát és Litvániát, a kettő között 0–0-s döntetlent játszott Montenegróban, a csoportfavorit Szerbiát pedig 2–1-re sikerült felülmúlni idegenben.

Marco Rossi válogatottja októberben és novemberben még minden riválissal játszik egyszer, azaz még maximum 12 pontot szerezhet, míg a többiek még három-három mérkőzést játszanak.

A magyar válogatott szombaton Szerbiát fogadja a Puskás Arénában (20.45, M4 Sport), három nappal később Litvániába utazik (20.45, M4 Sport). Egy hónap múlva, november 16-án Bulgáriában lép pályára (20.45, M4 Sport), majd hazai pályán, Montenegró ellen zárul a selejtezősorozat (15.00, M4 Sport) – reményeink szerint egy számunkra már tét nélküli mérkőzéssel.

A mieink most következő két összecsapása mellett az is kulcsfontosságú lehet, hogy október 17-én milyen eredmény születik Szerbia és Montenegró egymás elleni mérkőzésén.

Az biztos, hogy amennyiben Szoboszlaiék mindkét októberi mérkőzésüket megnyerik, 16 ponttal már jövő hét kedden kijutnak az Európa-bajnokságra. Ebben az esetben, ha:

  • a Szerbia–Montenegró mérkőzésen a vendégek nem szereznek három pontot, a kijutás mellett az is eldől, hogy Magyarország a G csoport élén végez a novemberi eredményektől függetlenül.
  • a Szerbia–Montenegró mérkőzésen vendéggyőzelem születik, a magyar válogatott kijutása matematikailag is biztossá válna, de a csoport első helyére Montenegró még pályázhatna.

Az eredeti írást itt találja.

Megújult a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola fogorvosi rendelője

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek