MegMinden
2021-06-29

Haumann Péter

(szinhaz.online)

HAUMANN PÉTER NEM TÉR VISSZA A SZÍNPADRA

A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színész Rónai Egonnal beszélgetett a Húzósban például arról, hogyan éli meg, hogy már maga mögött hagyta a színészi pályáját. 

Haumann Péter a leghíresebb darabjaira is visszagondolt, hogy mennyit adott számára a III. Richárd vagy Szókratész szerepe. De érdekes, hogy ezek mellé a nagy pillanatok mellé olyanok is befértek, mint Hókuszpók a Hupikék törpikékből. “Fene se gondolta volna, hogy a Hupikék törpikék legalább olyan érvénnyel merül fel, mint a III. Richárd” – fogalmazott a Nemzet Színésze.

Az a kérdés is felmerült, hogy ekkora tapasztalattal, ilyen életpályával a háta mögött, miért nem tanít Haumann Péter. A Húzósban elárulta, hogy igazából 1989 előtt találta meg egy felkérés, de később azt a választ kapta, hogy „nem tudjuk megoldani”. A színész úgy fogalmazott, hogy az akkori tanárok nem szerették, ha egy más gondolkodású ember jön közéjük. Később meg nem nagyon hívták, de nem is menne. Ennek egyik oka, hogy Haumann elmondása szerint nem bírta volna ki, hogy olyanokkal döntsön a jelentkező fiatalokról, akikkel nem jött ki igazán, mert erősen más a véleménye.

Az eredeti írást itt találja.

Nagynevű klub vinné Schäfer Andrást

Android együttes

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek