MegMinden
2023-10-10

Ádám Martin

(goal.com)

Ádám Martin nyíltan beszélt a dél-koreai jövőjéről.

Hamarosan újra magára öltheti a magyar válogatott mezét a már kétszeres édesapa, Ádám Martin. Nemrég született meg második gyermeke, viszont ő csak Dél-Koreából tudta követni az eseményeket. Az Ulsan Hyundai Football Club támadójához csak 2024-ben csatlakozik családja, de ha szakmailag jó ajánlat érkezik, akár máshova is átteheti székhelyét az Ádám-család.

Ádám Martin nagy közönségkedvenc lett dél-koreai klubjában, úgy véli mindig is szerették őt az emberek.

„Még mindig megvan ez a szeretet, de azt gondolom, tettem is ezért, ártani nem szoktam az embereknek, sőt, tavaly például az a két gólom, amelyek eldöntötték a bajnokságot, ott szerintem volt egy még nagyobb átlendülés, azóta megy ez az óriási rajongás.”

A mögöttünk hagyott szezonban a csapat kulcsembere volt, de idén már más felállással és taktikával dolgozik a vezetőedző, ezért kevesebb szerepet kap az ereje teljében lévő csatár. A kevés játékpercei ellenére is mindent megpróbál a csapat érdekében tenni, de elmondása szerint:

„Én nem a Messi vagyok, aki visszalép és kicselez 5 embert.”

A nyáron hallani lehetett arról, hogy top bajnokságokból is megkeresték, amit most a 28 esztendős labdarúgó is megerősített.

„Volt egy Championship-csapat (angol másodosztály), egy francia és két belga, ezekről tudok, örültünk, hogy szeretnének ennyi helyen látni, de nagyon ragaszkodott hozzám a vezetőedző és az egész klub is, így nem volt kérdés, hogy maradok most. Viszont ha lesz olyan ajánlat, ami szakmailag mind nekem, mind a klubnak megfelelő, azt gondolom mindenképp lépni kell.”

A válogatottban sem kimondottan rá építenek, de így is szívesen jön el Marco Rossi keretébe.

„Nyilván mindig megpróbálok mindent megtenni, ez az alap azt gondolom, aki nem teszi ezt meg, az menjen haza. A forma sok mindenen múlik, de én mindig 100%-ot próbálok nyújtani.

Meglátjuk, milyen szerepem lesz. Ha kapok 5, 10, 20 vagy 45 percet, nekem mindegy, én megpróbálom a legtöbbet kihozni, nyilván most a Barni [Varga Barnabás] nagyon jó formában van, rúgdossa a gólokat a Fradiban, így azt gondolom, ő lesz az elsőszámú csatár, főleg a szerbek ellen, de nincs ezzel semmi baj”

– mondta szerényen.

A magyar válogatott október 14-én a Puskás Arénában Szerbia ellen, míg 17-én Litvánia ellen mérkőzik meg.

Az eredeti írást itt találja.

Szingli vagy svindli

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek