MegMinden
2023-09-29

Autó

(totalcar.hu)

A BMW X6 ellen indul harcba a Genesis GV80 Coupe.

Genesis még áprilisban, a New York Auto Show-n mutatta be a GV80 Coupe koncepciót, melyről már akkor lehetett tudni, hogy egy későbbi tömeggyártott modellnek ágyaz meg. Úgy tűnik, a Hyundai luxusmárkájának malmai gyorsan őrölnek, hiszen kevesebb mint fél évvel később be is mutatkozott az SUV gyártásérett változata, amelyet a BMW X6 és a többi kupé-SUV riválisának szánnak.

A GV80 Coupe gigantikus, 20 és 22 colos felniken gurul, amelyek egyedül ehhez a modellhez érhetőek el. Ezen kívül látványos részlet még a hátsó szélvédő tetejénél elhelyezett sportos légterelő és a legmagasabb felszereltségű változat négy kipufogója is. Az érdeklődők 13 színből választhatják ki saját példányuk fényezését, melyek között a Bering Blue nevű árnyalat a felnikhez hasonlóan exkluzív.

Az autó műszerfalát egy hatalmas, 27 colos kijelző uralja, ami műszeregység és infotainment képernyő is egyben. A prémiumérzetet tovább növeli a kéttónusú kormány, a valódi fa és alumíniumbetétek, valamint az ötféle színben elérhető bőrkárpit is.

A GV80 Coupe külső dimenziói is igen impresszívek: a hossza 4965, a szélessége 1975, míg a magassága 1710 milliméter, ezekhez 2955 milliméteres tengelytáv társul.

Ami a hajtásláncot illeti, a modell háromféle motorral érhető el: az alapváltozat egy 2,5 literes turbós sornégyes 300 lóerővel, amit egy 3,5 literes ikerturbós V6-os követ 375 lóerővel, míg a csúcsot ugyanezen motor 409 lóerős változata jelenti.

A Genesis GV80 Coupe október 11-től már megvásárolható lesz Dél-Koreában, a modell által bevezetett frissítéseket pedig az alap GV80 is megkapja majd.

Az eredeti írást itt találja.

Hólyagtréning

Kalivoda Timi

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek