MegMinden
2023-08-12

Darazsak

(sokszinuvidek.24.hu)

Ezekkel az illatokkal lehet elűzni a darazsakat.

darazsak ügyében valószínűleg közmegegyezés van az emberek között: nem szeretjük őket a közelünkben, mert csípésük fájdalmas, sokan alergiások is rá, ráadásul életveszélyes is lehet, ha a szörpös pohárból a torokba kerül.

A Magyar Mezőgazdaság cikkében összegyűjtötte, hogy milyen illatok azok, amelyekkel könnyedén elűzhetőek.

De előbb érdemes megjegyezni, hogy a darazsakat vonzzák a sötét színek és az erős illatú parfümök és kozmetikumok. A kertben viszont elsősorban a virágok és az érett gyümölcsök keltik fel az érdeklődésüket. Ezenkívül imádnak a tányér körül repkedni, ha a szabadban fogyasztjuk el az ebédünket. Mindenütt megjelennek, ahol édességet és édes italokat éreznek.

darazsak gyakran raknak fészket is a teraszokon, erkélyeken és padlásokon. Ha el szeretnénk kerülni őket, érdemes tudni, hogy nem szeretik a majoránna, a kakukkfű, a menta és a levendula illatát.

A terasz vagy erkély, valamint a korlátok lemosása víz és ecet vagy szegfűszegolaj oldatával szintén segít a távoltartani őket. A kávé illata is elriasztja őket, ahogy a szétszórt babszemek is. Ezenkívül nem szeretik a citrom, a fokhagyma és a teafaolaj illatot sem.

És egészen biztosan nem fogják szeretni az asztalra helyezett citromszeleteket sem, amelyekbe  szegfűszegeket szúrunk.

 

Az eredeti írást itt találja.

Piranha

A világbajnokot és edzőjét köszöntötték

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek