MegMinden
2023-08-05

Villanyautó

(autoszektor.hu)

Az internet népét az elektromos Lotusok és Toyoták foglalkoztatják

Egy, a fél világot felölelő elemzésből kiderült, hogy azokat, akik érdeklődnek az elektromos mobilitás iránt, a Lotus és a Toyota villanyautói foglalkoztatják leginkább.

Hetven autómárkára és 179 országra kiterjedő kutatást végzett az autóbiztosítások összehasonlítására szakosodott Compare the Market szervezet. A vizsgálat az online keresési szokásokra rávilágító Google Trends adataira épült, és arra keresett választ, hogy a pillanatnyilag tisztán elektromos modellt forgalmazó autómárkák közül melyek iránt mutatja a legnagyobb érdeklődést az internet népe. Az elemzők ezért az autómárkák nevéhez hozzácsapták az EV (electric vehicle, elektromos jármű) keresőszót, és az így kapott keresési kifejezések előfordulásait rangsorolták.

Ezek alapján kiderült, hogy a 179 országból 102-ben (köztük Magyarországon is) a „Lotus EV” volt a leggyakoribb villanyautós keresés. Ez nem meglepő, hiszen a brit sportmárka tavaly októberben jelentette be a piac első elektromos sport-szabadidőjárművének, a magyar nevű Eletrének az érkezését, majd az idén júliusi világpremierig folyamatosan életben tartotta az érdeklődést a modell iránt. A modell joggal hozza lázba az érdeklődőket, ám kis híján 100 ezer eurós (39 millió Ft) induló árával az emberek túlnyomó többsége számára inkább a rajongás, mint egy adásvételi szerződés tárgya lesz.

Azonban ha a Lotustól eltekintünk, az érdeklődési rangsor élén a Toyota elektromos kínálata áll. A 179 vizsgált országból 18-ban a japán márka által gyártott és gyártandó villanyautók vezetik a keresési statisztikákat. Ez több mint másfélszer annyi, mint a sorban mögötte következő Kia (11 ország), és két és félszer annyi, mint a bronzérmes MINI (7) találatainak a számra. A teljes lista a kutatás honlapján elérhető, azokkal a kiegészítő információkkal együtt, amelyek pontosan rávilágítanak arra, hogy miért is a Toyota villanyautói foglalkoztatják az embereket.

Az eredeti írást itt találja.

Közlekedési akciót tart a rendőrség.

Wahorn András

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek