MegMinden
2023-07-07

Eagles

(index.hu)

Végleg bezár a Hotel California.

Miután több mint fél évszázadon át turnéztak aktívan, az Eagles csütörtökön bejelentette utolsó turnéjának dátumait. A The Long Goodbye elnevezésű turnén búcsúznak a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagjai. A Steely Dan nyitja meg a koncerteket, amelyek a tervek szerint szeptember 7-én kezdődnek a New York-i Madison Square Gardenben.

„Az Eagles egy csodálatos, 52 éven át tartó karriert élt meg, a világ minden táján játszott az embereknek; életben tartotta a zenét a tragikus veszteségek, megrázkódtatások és sokféle probléma ellenére” − olvasható az együttes közleményében.

„Elismerés és köszönet illeti a hosszú ideje működő menedzsmentcsapatunkat, az elkötelezett turnécsapatunkat és kivételes kísérőzenészeinket, akik szakképzett és állhatatos támogatást nyújtottak mindezen hosszú évek alatt. Tudjuk, milyen szerencsések vagyunk, és őszinte hálánkat fejezzük ki.”

A sajtótájékoztató idején még csak az első 13 dátumot jelentették be, a jegyeket július 14-én, helyi idő szerint 10 órakor kezdik árusítani a turnéra, amelyen Don Henley, Joe Walsh, Timothy B. Schmit, valamint Vince Gill és Deacon Frey játszik.

„Annyi koncertet adunk mindenhol, amennyit a közönségünk megkíván” − áll a közleményben; a turné várhatóan 2025-ig tart. A Country Hírességek Csarnoka tagja, Gill 2017-ben kezdett el játszani az Eaglesszel Deacon mellett, aki a 2016-ban elhunyt Eagles-gitáros, Glenn Frey fia − írta meg a Billboard

Pályafutásunk sokkal tovább tartott, mint azt bármelyikünk is álmodta volna. De mindennek eljön az ideje, és most bezárjuk a kört

− folytatta közleményében a zenekar, megjegyezve, hogy a búcsúfutam még a tervezés fázisában van, további dátumokat később jelentenek be.

„Szeretnénk minden rajongónknak esélyt adni, hogy láthasson minket ezen az utolsó turnén… A több estére szóló helyszínek lefoglalásának nehézségei miatt előfordulhat, hogy a kereslettől függően bizonyos városokba vissza kell térnünk. De reméljük, hogy minél többetekkel találkozhatunk, mielőtt befejezzük. A legfontosabb, hogy szívből köszönjük, hogy felkaroltátok ezt a zenekart és a zenéjét. Végeredményben ti vagytok az ok, amiért több mint öt évtizede képesek vagyunk folytatni. Ez a hattyúdalunk, de a zene folytatódni fog.”

A Live Nation által szervezett turné elővételes és VIP-jegycsomagjait július 12-én kezdik árusítani az összes meghirdetett koncertre, az általános árusítás pedig 14-én kezdődik.

Az év elején a zenekar egy további koncertsorozatot jelentett be, amely a legnagyobb slágereik mellett az 1976-os Hotel California című ikonikus albumuk teljes repertoárját is tartalmazza.

Az eredeti írást itt találja.

Asztalifoci

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek