MegMinden
2022-03-14

Dave Grohl

(rockbook.hu)

"Sosem éreztem biztosnak a helyemet a Nirvana-ban. "

Nirvana 1987-ben alakult és bár Dave Grohl csak 1990-ben csatlakozott, mégis vele alakult ki a klasszikus és legismertebb felállás, valamint ő dobolt a nagy nemzetközi áttörést meghozó Nevermind albumon is. A népszerűség és a sikerek ellenére azonban Grohl mégsem érezte biztosnak a helyét a bandában.

 

"Sosem éreztem biztosnak a helyemet a Nirvana-ban. Valószínűleg azért sem, mert én már a banda ötödik dobosa voltam.  Szóval sok dobos megfordult előttem a zenekarban, én pedig először játszottam olyan társakkal, akiket egyébként nem igazán ismertem.

A korábbi bandáimban mindig olyan arcok voltak, akikkel együtt gördeszkáztam vagy együtt jártam koncertekre, a Nirvana-ba viszont szinte vakon ugrottam fejest, ráadásul 8-9 hónappal a csatlakozásom után már nagy tévécsatornákon szerepeltünk, ami szerintem nemcsak engem lepett meg, hanem a többieket is. Nagyon furcsa élmény volt. Arra törekedtünk, hogy ezután is önmagunk maradjunk és ne változzunk meg, az In Utero-val pedig szerintem ezt sikerült is elérnünk. Elég csattanós válasz volt mindenre."

Az eredeti írást itt találja.

Kossuth -díjat kapott Csikos Sándor

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek