MegMinden
2023-07-07

Asztalifoci

(debsport.com)

Asztalifoci: Sikeres rekordkísérlet.

A Debreceni Sport Club Asztali- Labdarúgó Egyesülete mert nagyot álmodni, és meg is valósította!

Nagy fába vágták a fejszéjüket a cívisvárosi gombfocisok, ugyanis elhatározták, hogy egyhuzamban 30 órán keresztül állnak majd az asztaloknál. Ezzel a “Maratoni, megszakítás nélküli csoportos gombfocizás” időtartam rekordját kívánták megdönteni, amelyet – nem hivatalosan – eddig a tiszavasvári „kollégák” tartottak 26 órával.

A rekordkísérletre június 30-án, pénteken került sor a Helen Doron English nyelviskolában. Kovács Nándor, a DSC-ALE elnökének a rövid megnyitója után, a DVSC két ikonja, Dombi Tibor és Sándor Tamás is megszólaltak, ezt követően pedig elindították az órát. A mérkőzések két asztalon zajlottak, 30 perces játékidőkkel, a hármas sípszók az egyik párharc végét és a másik kezdetét jelentették. A debreceni gombfoci csapat fő profilja a 12 érintéses brazil versenygombfoci, de emellett a rekordkísérlet alatt szerepet kapott a magyar szektorlabda, a szintén magyar 3 érintéses retro gombfoci és a spanyol eredetű Chapas is.

A rekord hitelesítését a Magyar Rekordok Egyesülete úgy írta elő, hogy a DSC-nek kellett hitelesítő párokat beültetni a terembe. akiknek négy óránként kellett váltaniuk egymást, így 16 főt kellet csatasorba állítani. Volt olyan páros, akik éjfélre érkeztek és hajnali 4-ig figyelték a gombfocizás folyamatosságát, de a következő párosnak sem volt könnyű dolga, akik hajnali 4-8 óráig tartották a frontot. A rekorderek egy jegyzőkönyvet is vezettek, melyen fel volt tüntetve a végeredmény mellett, hogy ki játszik, milyen csapattal, milyen stílusban (brazil, retro…stb) és a góllövőket is könyvelték.

Szombat este 18 órakor hangzott el az utolsó hármas sípszó, amely a rekordkísérlet végét jelentette, majd felcsendült a Queen együttes világhírű nótája, a We Are The Champions! A Magyar Rekordok Egyesületének képviselője néhány perc múlva bejelentette a rekordkísérlet sikerességét és átadta Kovács Nándornak a hitelesítő jegyzőkönyvet. A díszoklevelet postán fogják majd elküldeni a debreceni rekordereknek.

Összesen 110 mérkőzés zajlott le és 614 gól született.

A 12 érintéses brazil gombfociban 69 meccsen 411 gól esett. A gólkirály a DVSC játékosa Sándor Tamás lett, 31 góllal.

21 retro gombfoci mérkőzésen 160 gól volt, gólkirály Shevcenko (All Star) 9 góllal.

Szektorlabdában 16 mérkőzésen, 37 gól, gólkirály Aduriz és Merino (Athletic Bilbao) 5-5 góllal.

Chapasban 4 meccsen, 6 gól, gólkirály Brolin (Svédország) 2 góllal.

KZT

Az eredeti írást itt találja.

Debreceni professzorok az akadémiai testületekben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek