MegMinden
2023-05-14

Fotópályázat

(Facebook)

"Egymásba kapaszkodva"

A Cívis Ház Zrt. a Debreceni Városvédő és -szépítő Egyesülettel közösen "Egymásba kapaszkodva" címmel digitális fotópályázatot hirdet középiskolások számára!

A fotópályázat célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét Debrecen épített örökségének értékeire, a cívisházakra. A belváros régi földszintes lakóházait számos míves részlet díszíti, amelyeket a hétköznapi rohanásban nem könnyű észrevenni. A fotópályázattal az egyik legsokoldalúbb részletre, a cívisházak kilincseire szeretnénk fókuszálni. Egy hétköznapi eszköz, azonban a régi kilincsek a díszes zárlapokkal rendkívül változatos képet mutatnak. A kevés megmaradt régi kilincs felfedezése óvárosi sétákra hívja a pályázókat.

A feladat megvalósítása a dokumentációs igényen túl, akár kreatív megoldásokat is magában hordozhat. Ezért a fotókon a kilincsekhez kapcsolódó történeteket, metaforákat is meg lehet jeleníteni. A legjobb pályamunkákból kirakatkiállítást rendeznek.

Pályázók köre: debreceni középiskolában tanuló diákok vagy diákcsoportok (maximum 3 fő).

A fotópályázat beküldési határideje: 2023. május 15.

Technikai feltételek: digitális fényképezőgéppel vagy mobiltelefonnal készített digitális fotók. A pályázó minimum 1 maximum 5 képpel pályázhat. A fotóknak legalább a 2 MB fájlméretet el kell érniük. A pályaműveket az alábbi email címre várjuk: fotopalyazat@civishaz.hu.
 

Az érvényes pályázathoz szükséges adatok: a pályázó neve, középiskolája, a pályamunka címe, a fotózott ház címe. Csak a pályázati időszakban készített fotókkal lehet pályázni.

A legjobb pályamunkákat a Cívis Ház Zrt. júniusban kirakatkiállításon mutatja be. A fotópályázat győztesei oklevelet és gasztronómiai élménycsomagot kapnak.

Kapcsolattartó: Harangi Attila építész. Elérhetősége: +36302777598

A pályázat zsűrije:

Dr. Puskás István, DMJV kulturális területért felelős alpolgármestere,
Erdei Edit, a Cívis Ház Zrt. vezérigazgatója,
Kovács Imréné, a Debreceni Városvédő és -szépítő Egyesület elnöke,
Löki Viktor fotográfus,
Vigh Levente fotográfus,
Pataky Emőke építész.

Az eredeti írást itt találja.

Future of Debrecen bemutatja: Past and future séták

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek