MegMinden
2023-04-02

Keresztes Ildikó

(origo.hu)

Új videóklip az Origón Keresztes Ildikóval.

Az Origón látható először az 1000 út című dalból készült videoklip, amely Z. Kiss Zalán ötödik száma az autizmussal élők bátorításáért. A dal elsősorban azt a küzdelmet és útkeresést mutatja be, ami azokra a családokra vár, ahol a szülők autista gyermeket nevelnek.

Évek óta április 2-án, az Autizmus világnapján új dallal jön ki Z. Kiss Zalán, a Pokolgép zenekar gitárosa, pedagógus, hogy erőt adjon a sorstársaknak.A zenész szeretné, ha új dalán keresztül árnyalódna a kép, ami az átlagemberekben az autizmusról él.Évről évre egyre nagyobb „szakmai kör" támogatja, és segíti őt ebben. Korábban közreműködött Horváth Charlie, Szolnoki Péter, Pásztor Anna, Boros Csaba és Nagy Feró is egy-egy dalban. Idén Keresztes Ildikó csodálatos hangja tette különlegessé a zenét.

Az 1000 út klipje itt látható először: 

- Végtelenül hálás vagyok, amiért évről évre új zenét írhatok a sorstársainknak. Ez nem lenne lehetséges, ha nem csatlakoznának hozzám mindig olyan zenészek, akik bár nem érintettek, mégis fontosnak tartják azt a szemléletformálást, elfogadást, amiért dolgozunk. Idén a zenész és a pedagógus énem ötvözeteként olyan dal született, amiben a Kontyfa iskolás diákjaim is énekelnek, szóval izgalmas volt az egész alkotás - mesélte Zalán, aki hétköznap énektanárként foglalkozik a zenével.

A dal elsősorban azt a küzdelmet, útkeresést mutatja be, ami azokra a családokra vár, ahol autista gyermeket nevelnek.Az 1000 út című dallal nemcsak az volt a célom, hogy szülessen egy újabb autizmus dal, hanem az is, hogy felhívjuk a figyelmet arra a diagnózis utáni időszakra, amikor sokan úgy érezzük, hogy nem tudjuk, merre kell elindulnunk a gyermekünkkel. Ugyanakkor benne van az az optimizmus is a dalban - amiben személy szerint nagyon hiszek -, hogy ha a kezdetekkor nem is vagyunk benne biztosak, attól még megvan bennünk az erő, hogy megtaláljuk a helyes utat. A gyermekeink miatt hegyeket vagyunk képesek megmozgatni - mondta Zalán.

"Régóta ismerem Zalánt, ő kért fel engem, rám írta a dalt, bennem gondolkodott" - mondta az Origo megkeresésére Keresztes Ildikó. Találkozott az ízlésemmel ez a szám, de a klippet még magam sem láttam.

Sokan rosszul ítélik meg az autizmust, ezért fontos, hogy beszéljünk róla. Személyesen nem vagyok sem családilag, sem baráti körömet tekintve érintett az autizmusban, de úgy vagyok, hogyha valamit hozzátehetek a világhoz, hogy segítsek a munkámon keresztül, akkor megteszem.Láttam Zalánon azt a nagy örömöt és lelkesedést, hogy nagyon fontos neki, hogy részt veszek ebben és ez engem is inspirált - mondta az énekesnő, akivel egy videóinterjúban tavaly hosszabban is beszélgettünk. 

Az eredeti írást itt találja.

Lég- és lélektisztító növények a szobában

Felhőkarcoló

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek