MegMinden
2023-02-09

Bond

(totalcar.hu)

Ez lehet James Bond következő autója

Ha James Bond haladni akar a korral, legközelebb nem sportkupét választ, hanem SUV-t. Persze nem akármilyet, hanem egyrészt britet, másrészt olyat, ami minden körülmények között helytáll. Ilyen SUV a Range Rover Sport 510 lóerős, plug-in hibrid kivitele.

Ritka kivételtől eltekintve James Bond mindig adott az autóira. Választottjai elsősorban a brit felsőházból kerültek ki, különös tekintettel az Aston Martin különböző típusaira. Csakhogy az idők változnak. Ma már, aki ad magára SUV-val jár, ideje lenne talán neki is a sokoldalúbb kategória egy képviselőjébe átülnie. A brit titkosszolgálat ügynökeként és a hagyományokat figyelembe véve csak brit típus jöhetne szóba, és ha megnézzük, milyen képességek szükségesek a küldetések végrehajtásához,, aligha eshetne másra a választása, mint a Range Rover Sport P510e jelű változatára.

Mindenekelőtt a Range Rover Sporttal bárhol, bármilyen előkelő közegben meg lehet jelenni. Különösen eltérő színű tetővel felettébb elegáns, vonalai letisztultak, ami leginkább annak tulajdonítható, hogy az előző, második generációjához képest szinte minden élt levasaltak rajta. Számosan felrótták az új generációnak, hogy nem különbözik látványosan az előzőtől. Ám ez csak részben igaz, hiszen az egyébként vadonatúj, MLA-Flex (Modular Longitudinal Architecture – rugalmas moduláris hosszmotoros platform) padlólemezre épülő típus elejét és a hátulját is látványosan átformálták.

Akárhogyan is, a Range Rover Sportnak van egyfajta kiállása, amiben szerepet játszanak tekintélyes méretei. A hossza csaknem öt méter, a magassága meghaladja a 180 centit, és a szélessége még tükrök nélkül is két méter táján táncol. A tengelytávja három milliméter híján három méter (2997 mm), ami egyezik a nagyobbik márkatárs, a Sport melléknév nélküli (azaz az igazi) Range Rover rövidebb, de a Sportnál így is tíz centivel hosszabb kivitelének tengelytávjával. (A hosszabb Range Rover mindkét mérete húsz centivel nagyobb.)

Az eredeti írást itt találja.

Az idei tél legalacsonyabb hőmérsékletét mérték Erdély legtöbb településén

Átlépte a 15 milliót a 2022-es évre megvásárolt e-matricák száma

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek