MegMinden
2023-02-08

Pink Floyd

(langolo.hu)

DAVID GILMOUR ÉS ROGER WATERS ÚJRA LÁTVÁNYOSAN EGYMÁSNAK MENTEK.

A Pink Floyd egykori, és jelenlegi vezére talán annyira látványosan még nem ment egymásnak a nyilvánosság előtt, mint most, pedig Roger Waters és Davig Gilmour eddig sem igen kedvelték egymást.

A mostani történet azzal kezdődött, hogy Waters nemrég interjút adott a Berliner Zeitungnak, ahol a már eddig is ismert nézeteit hangoztatta, nevezetesen, hogy Izrael egy apartheid állam, mert elnyomja a palesztinokat, és továbbra sem ismeri el, hogy ez a részéről antiszemitizmus lenne, mert ugyanezt gondolja minden kisebbséget elnyomó államról vallási meggyőződés nélkül.

Ezt a fenti már régóta mondogatja, de az ugye nyilvánvaló okokból még csak 2022-ben kezdődött nála, hogy nem hajlandó állást foglalni az orosz-ukrán háborúban, és most is elmondta, sem az oroszok, sem az ukránok, sem az amerikaiak mellé nem áll, és szerinte ez egy proxyháború. Emiatt őt sokan Putyin-rajongónak titulálják, de nem érdekli, szerinte az orosz elnök is egy gazember, meg az amerikaiak is azok.

Még újabb, hogy teljesen elítélte, hogy a Pink Floyd dalban állt ki Ukrajna mellett, és ugyan büszke nagyon arra, hogy miket vittek véghez azzal a zenekarral, de ő nem adta volna nevét egy ilyen produkcióhoz.

Ezt a szöveget elégelte meg most Polly Samson, aki nem csak David Gilmour felesége, de a Waters után Pink Floyd és maga Gilmour produkcióinak szövegírója is. Samson olyanokat mondott Watersre, hogy antiszemita, Putyin-mentegető, hazug, tolvaj, álszent, adókerülő, playbackelő, nőgyűlölő, irigykedő, megalomániás, majd úgy fejezte be, hogy

“Elég a hülyeségeidből!”

Ezt megerősítve Gilmour reposztolta Samson bejegyzését azzal a kommentárral, hogy mindezek bizonyíthatóan igazak.

Waters még Gilmour előtt „lázítónak és teljességgel pontatlannak” nevezte Samson twitjét, és azt mondta, hogy cáfolni tudja az összes állítást. Hozzátette, hogy jelenleg a válaszreakción tanácskozik az embereivel.

Roger Waters április 23-án lép fel a budapesti MVM Dome-ban.

Az eredeti írást itt találja.

A Russkaja jelenség – akiket bojkottált a világ

Microsoft: példaértékű együttműködés az IK-val

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek