MegMinden
2023-01-20

Astor

(youtube)

Egy debreceni zenekar 43 éves TV felvétele került elő.

Az Astor zenekat a 70-es évek elején alapították akkor már igen jó nevű helyi zenészek: Seicher Tibor dobos, Felkai Miklós gitáros, Nagy Istók László basszusgitáros és Makranczi Béla énekes.

1974-ben ők szerepeltek először a Magyar Televízióban a debreceni zenekarok közül Hívnak a fények című dalukkal. (Sajnos a közpénzből finanszírozott Magyar Televízió nem volt hajlandó rendelkezésünkre bocsátani a felvételt). Később a Szilágyi János által vezetett 144 nóta, illetve a Teleszubjektív műsorában is láthatták őket a televíziónézők.

Igényes soul zenéjükkel országosan elismert zenekar lett az Astor, az ő hatásukra alakult meg a Horváth Charlie-féle Generál is.
Érdekesség, hogy az 1975-ben indult új Generálba eredetileg épp az Astor énekesét, Makranczi Bélát akarták frontembernek.

Az Astor 1982-ig számos személyi változáson ment keresztül. Az utolsó években még Másik János és Majsai Gábor (a magyar Tom Jones) is tagja volt az akkor már félig pestivé vált bandának. Nagy szomorúság, hogy a korai időkből nem tudunk mutatni dalokat

 

Az eredeti írást itt találja.

Új képzés a debreceni agrárkaron

Asbóth Anikó

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek