MegMinden
2022-12-22

FIFA

(csakfoci.hu)

Már nem négyévente jöhetnek a vb-k.

Sajtóhírek szerint a FIFA a háromévente megrendezésre kerülő világbajnokság bevezetését fontolgatja, miután azt az ötletet, hogy kétévente legyen vb, az európai szövetségek és klubok szinte egyöntetően elutasították.

Miután a kétévente megrendezett világbajnokság nagy ellenállásba ütközött, a FIFA állítólag fontolóra vette, hogy háromévente rendezzék meg a vb-t - minderről a The Guardian című angol lap számolt be.

Egy ilyen változtatás azonban az ellenzők szerint totálisan felborítaná a globális meccsnaptárat, ráadásul súlyos ütközést okozna az olyan kontinentális tornákkal, mint az Európa-bajnokság vagy a Copa América.

A FIFA - Gianni Infantino elnökkel az élen - azonban így is folytatná a vb-reformokat, a bővítés után egy megváltozott világbajnoki ritmussal, azaz kevesebb szünettel a tornák között. Az már eldőlt, hogy a 2026-os világbajnokságot (az USA, Kanada és Mexikó együtt lesz a rendező) már 32 helyett 48 válogatottal rendezik meg. Az egyelőre nem világos, hogy három- vagy négyes csoportokban játszanak-e majd a résztvevők - az utóbbi változat lényegesen több vb-meccset eredményezne.

Infantino emellett egy kibővített, 32 csapatos klubvilágbajnokságot is bejelentett 2025-re - a spanyol LaLiga erre már jogi lépésekkel fenyegetőzve reagált .

Az egyelőre nem világos, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség hogyan reagálna a háromévente megrendezendő világbajnokságra vonatkozó tervekre. A dél-amerikai CONMEBOL szövetséggel együtt az UEFA már korábban is "fellázadt" a kétévente megrendezett világbajnokság ellen. Az új elképzeléseket közben Afrika és Ázsia is támogathatja a cikk szerint.

 

Az eredeti írást itt találja.

Zöld karácsony 1. rész – Az ajándékozásról

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek