MegMinden
2022-12-08

VM

(totalcar.hu)

A VW új villanyautó-platformja 700 kilométeres hatótávot ígér.

A Volkswagen konszern bejelentett egy új platformot, amire a jövőben nagyobb hatótávú elektromos autókat építenek majd. Tulajdonképpen arról van szó, hogy az eddig is létező, MEB platformot fejlesztik tovább, ebből lesz az MEB+. Az új változat nagyobb hatótávot és gyorsabb töltést tesz lehetővé a jövő modelljei számára.

A Volkswagen szerint már az MEB is egy remek platform, de ahhoz, hogy versenyben tudjanak maradni, további fejleszésekre van szükség. Az MEB+ az MEB-hez hasonlóan egy széles körben felhasználható, moduláris platform, amire sokféle modellt lehet a későbbiekben építeni.

Jelentős fejlesztés, hogy az MEB+ platformra épülő autók hatótávja elérheti a 700 kilométert is, legalábbis a Volkswagen közlése szerint. Ebben segítségükre lesz, hogy új akkumulátor-cellákat is használnak majd. Még nem tudjuk, hogy milyen autók épülnek majd a platformra, de azt már igen, hogy ezeket előreláthatólag 175-200 kW-tal is lehet majd tölteni.

A márka azt mondja, hogy 2026-ig tíz új modellt szeretnének bemutatni, amik valószínűleg már erre a platformra épülhetnek. Annyit elárultak, hogy terveznek egy olcsó belépő modellt, aminek az ára nagyjából 25 ezer euró, vagyis kicsivel több, mint 10 millió forint lesz.

A Volkswagen egyébként 2019 óta használja az MEB platformot, az első erre épülő modelljük pedig az ID.3 volt. Azóta több, mint 670 ezer MEB alapú autót adtak el, amiből nagyjából félmillió darab volt Volkswagen. A maradékot az Audi, a Skoda és a Cupra modelljei adták.

Az eredeti írást itt találja.

Együttműködik a Capital Block és a DVSC

Határon túli kapcsolatok elismerése

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek