MegMinden
2022-11-26

Babylon

(filmsor.hu)

A Wall Street farkasánál is őrültebb film,

Margot Robbie szerint a Babylon még A Wall Street farkasánál is őrültebb film

Margot Robbie a Paramount logóját szippantja fel. Brad Pitt alsónadrágban táncol. Szex, drogok (sok drog) és jazz (nagyon sok jazz). Na meg verekedés egy kígyóval.

Damien Chazelle Babylon című filmjének már az előzetese is sokat elárult arról, hogy a Whiplash rendezője milyen hangvételű, energiájú és sokkoló hatású filmet tervez bemutatni az 1920-as évek Hollywoodjának és a némafilmekről a hangosfilmekre való áttérés időszakából.

Ha még nem láttad a teasert, eláruljuk, hogy nem finomkodik, de most már tényleg nézd meg te is.

Ezt a fajta maximalista filmkészítést Robbie már korábban is megtapasztalta Martin Scorsese A Wall Street farkasa (The Wolf Of Wall Street) című őrült banki életrajzi filmjében – de a Babylon a jelek szerint teljesen új szintre emeli azt a a fajta őrületet, ami azt a filmet olyan kiemelkedővé tette.

“EMLÉKSZEM, AMIKOR A WALL STREET FARKASA FORGATÁSÁN VOLTAM, ÉS ARRA GONDOLTAM: SOHA TÖBBÉ NEM FOGOK ILYEN ŐRÜLT FILMBEN SZEREPELNI, MINT EZ”

– kezdte Margot Robbie az Empire-nek.

“Aztán megcsináltam a Babylont. Szédítő mennyiségű züllöttség van benne. Az egyik legfelkavaróbb, legkaotikusabb jelenet, aminek valaha tanúja voltam, ebben a filmben van, és egy kígyóval való harcról szól. Nem árulom el, hogy ki nyeri és ki veszíti el azt a harcot, de higgyétek el, őrületes.” Felejtsd el Idris Elbát, aki oroszlánt ütlegelt a Fenevadban – januárban minden arról szól, hogy Robbie egy hüllővel birkózik a Babylonban…

Ez a fajta hangvétel egyébként eléggé eltér Damien Chazelle előző, az angyalok városát ábrázoló Kaliforniai álom (La La Land) című filmjétől, amely inkább az ájult romantikáról és a lendületes táncjelenetekről szólt, mintsem arról, hogy kikísérletezze, mennyi testnedv és testnedvvel kapcsolatos kifejezés fér bele egy filmbe. De éppen Hollywood lázadó alvilágának és a benne készülő elegáns alkotásoknak az egymás mellé állítása az, amit a rendező annyira érdekesnek talált ebben a korszakban.

“Hollywood akkoriban egy olyan hely volt, ahol a legelvetemültebb, állatias viselkedésből olyan gyönyörű és csábító műalkotások születtek” – meséli Chazelle az Empire-nek.

“AZ 1920-AS ÉVEK HOLLYWOODJA TÉNYLEG A BŰN, AZ ÖNHITTSÉG ÉS A MÉRTÉKTELENSÉG PÖCEGÖDRE VOLT. EZT PRÓBÁLTUK MEG A VÁSZONRA VINNI. AZ EGÉSZET.”

Felkészülni, emberek! Vad utazásnak nézünk elébe január 19-én, amikor a Babylon a magyar mozikba is megérkezik.

Az eredeti írást itt találja.

Fekete retek

Zöldágjáró blog

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek