MegMinden
2022-10-23

TikTok

(liner.hu)

Nincs több élő stream a 18 év alattiaknak.

A TikTok új szabálya már novemberben életbe lép, a korhatár pedig a korábbi 16-ról 18 évre emelkedik.

A BBC kutatást végzett, és több száz olyan gyereket talált, akik szíriai menekülttáborokból indítottak élő közvetítéseket adományokért könyörögve. Egyes gyerekek egy óra alatt akár 1000 dollárt is kaptak, ám a pénz kivételekor a TikTok 70 százalékot levont tőlük.

A jövőben azonban csak a felnőttek lesznek képesek virtuális ajándékokat küldeni és hozzáférni a monetizációs funkciókhoz, közölte a TikTok, majd jelezték azt is, hogy a jövő hónaptól kezdődően már csak felnőttek indíthatnak majd élő közvetítéseket.

A BBC csapata öt hónapon át több mint 300 TikTok-profilt figyelt meg, amelyek északnyugat-szíriai livestreamet közvetítettek. A közösségi hálózat szabályai szerint a felhasználók nem kérhetnek közvetlenül ajándékot, és meg kell akadályozniuk, hogy a platformon kiskorúakat károsítsanak meg, veszélyeztessenek vagy kihasználjanak.

Amikor a BBC az applikáció jelentési rendszerét használva 30 profilt jelentett kiskorúak kihasználása miatt, a TikTok azt válaszolta, hogy egyik esetben sem történt szabályszegés, miután azonban a lap közvetlenül is kapcsolatba lépett a TikTokkal, az összes profilt letiltották.

Az eredeti írást itt találja.

Michel de Nostredame 

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek