MegMinden
2022-10-08

Majka

(forbes.hu)

Sose mondták meg a TV2-nél, miről beszéljek.

Hogyan lehet jól gyereket nevelni, mi tartja ébren éjszakánként, és mi az új szerelme? Ezekről is beszélgetett Majka az idei Forbes Flow eseményen Galambos Márton főszerkesztővel. Néhány ütős mondata közül válogattunk, saját bevallása szerint például kenyérre kenhető pali lett. Mondhatni vaj.

Nem teszel jót a gyerekednek a nagy vagyonnal

Majkát foglalkoztatja az a kérdés, hogyan lehet jó emberré nevelni a gyerekeket. Két kisfia nevelésénél fontosnak tartja, hogy a jövőben megállják helyüket az életben. „Sokan sokfélét mondanak, de ebben a sok véleményben a következetesség a közös pont.

Sokak szerint csak jól kell szeretni, de szerintem ez nem feltétlenül igaz. Hogy hogyan sikerült, az csak felnőttkorukban derül ki.”

Majka szerint „nem tesz jót a gyereknek a nagy vagyon”. Ő két fiának egy-egy kis lakást vett Budapesten, egy emeleten, egymással szembe nyíló ajtókkal. Kapnak egy-egy autót, amin megtanulhatnak vezetni, de aztán a saját dolgaikat maguknak kell beindítaniuk.

Fontos, hogy otthon nem én vagyok a sztár

Majka munkája során többnyire megkapja, amit kér, a kegyét keresik, szeretik, rajonganak érte. „Legalább otthon nincs ez így, alázattal kell hozzáállni a házassághoz. Sok lemondással és rugalmassággal, mások igazának megértésével és elfogadásával jár.” Ami a gyerekeket illeti, házasságukban Hajni a következetes „rossz zsaru”, Majka a „jó zsaru”.

Az ember életében a legnagyobb öngól az egó és a konokság

Majka elmondása szerint mindig is makacs és önző ember volt. Mostanra viszont megtanulta a határokat. Kellett hozzá a kor és a tapasztalat, hogy megtanulja meghallgatni és elfogadni mások álláspontját. „Egy adott dolognak sokféle igazsága van, és az ember a makacssággal és konoksággal tönkre tudja tenni a saját életét” – mondja.

Az eredeti írást itt találja.

Cipőpertli

Bognár György

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek