MegMinden
2022-08-26

Cityrocks

(cityrocks.hu)

Megjelentek Magyarország legnagyobb rockzenekarának koncertfilmjei.

A CityRocks negyedik éve szervez több száz fős zenei flashmobokat országszerte és a határon túl. A szervezők idén más koncepciót választottak: Dunaújvárosban egy 540 négyzetméteres, három szintes színpadrendszeren helyeztek el 150 zenészt, köztük taiko dobosokat, valamint a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola gyermekkórusát is.

A zenészek nagy része a mindennapokban hobbiból ragad hangszert, ezért számukra felejthetetlen élményt nyújtott, hogy igazi profi technikával, füsttel, robotlámpákkal, nagy hangrendszerrel felszerelt színpadon léphettek fel. Legtöbbjüknek még sosem volt része megtapasztalni mindezt.

Az ország minden tájáról érkeztek résztvevők a nagyzenekarba. A legfiatalabb fellépő 7, a legidősebb 73 éves volt, és ahogyan mindenki, úgy ők is remekül megtanulták az egyébként nehéz, összesen 20 számból álló kétórás műsort. A koncertről több kisfilm is készült, de hamarosan a koncerten elhangzott összes dalról látható lesz videoklip.

A műsorban Billy Idol, a Nirvana, a Metallica, a Queen, Joan Jett, a Pink Floyd, a Black Sabbath, a Blink-182, a Green Day, a Depeche Mode, a The White Stripes slágerei mellett magyar zenekarok dalai is hallhatóak voltak: a Tankcsapda, a Bikini, a Republic, a Quimby és az Ocho Macho egy-egy ismert számát is eljátszotta a 150 zenész.

A CityRocks az óriáskoncert utáni délutánra egy másik különleges zenei produkcióval is készült: egy kamionplatón 50 zenész adott mozgókoncertet Dunaújváros utcáit bejárva.

Az eredeti írást itt találja.

A kupában térne vissza a győztes útra a DEAC

Klekner Hanga

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek