MegMinden
2022-07-27

Carson Coma

(dalszerzo.hu)

Megjelent az új Dal+Szerző magazin!

Címlapunkon a Carson Coma: Junior Artisjus-díj, Forbes 30 sikeres magyar 30 alatt-lista, harmadik nagylemez. A zenekar legnagyobb sikere talán mégis a rohamosan növekvő közönségük, és a tény, hogy máris meg tudnak élni legnagyobb szerelmükből, a zenéből. Fekete Giorgio énekessel és Héra Barnabás dobossal beszélgettünk a 22. Artisjus Díjátadón, amelyet új helyszínen, a nemrég nyílt Magyar Zene Házában tartottunk június 13-án.

Díjazotti interjú készült Pintér GyulávalDragony TímeávalSzepesi Mátyással és Müller Péter Sziámival is. Irodalmi rovatunkban Keresztury Tibor Hűlt helyem című regényéből mutatunk részletet.

A versmegzenésítés az utóbbi években kifejezetten népszerű műfaj, a Kertész Imre Intézet által meghirdetett versmegzenésítési pályázatra is több száz pályázati mű érkezett a sanzontól a black metalig terjedő skálán. Hogy a színfalak mögött hogyan zajlott a pályázat lebonyolítása, és várható-e még hasonló, arról az intézmény programigazgatójával, Szabó Tamással beszélgetünk.

Az új lapszámban beszámolunk a DEX Songwriting Expóról, ahol 4 napon át minden a dalszerzésről szólt. Bemutatjuk az Artisjus statisztikáját a 2021-ben kifizetett szerzői jogdíjakról, és körüljárjuk, mi mindent tehet meg egy szerző azért, hogy az online térben a Youtube-ról is érkezzen szerzői jogdíja.

Az eredeti írást itt találja.

Nyulász Lelle

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek