MegMinden
2022-03-20

Szilágyi Zoltán

(debsport.com)

„Mentálisan egyre erősebb a társaság”

A DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője szerint a közvetlen riválisok felett aratott győzelmek nagy lökést adnak csapatának, amely mosonmagyaróvári sikere után a Ferencváros ellen okozna meglepetést.

Mint beszámoltunk róla, a DVSC női kézilabdacsapata péntek este 31–23-as győzelmet aratott a Motherson Mosonmagyaróvár otthonában, ezzel nagy lépést tett a bronzérem felé. A győztes hadvezér, Szilágyi Zoltán szerint a fegyelmezett védekezés mellett a hét gólig jutó Kovács Anna lendületes játéka volt a siker záloga.

„Mosonmagyaróvár az elmúlt években a női kézilabdázás fellegvárává vált, nagyszerű szurkolótáborral és csapattal, így különösen értékesnek tartom a pénteki győzelmünket – tekintett vissza a szakember a rangadóra. – Háromesélyes mérkőzés volt, amely negyven percen át izgalmasan alakult, szerencsére ezúttal mi bírtuk jobban a tempót. Az első félidőben rendre kimaradtak a helyzeteink, a szünet után azonban már megtaláltuk a rést a hazaiak védelmén és a lövéseink is pontosabbak voltak. Kovács Anna új színt hozott a mérkőzésbe, a góljai mellett a leosztásaival is tolta a szekerünket. A védekezésünk végig jól működött, nagy fegyverténynek tartom, hogy huszonhárom gólon tartottuk a gyorsan és lendületesen kézilabdázó Mosonmagyaróvárt. A második játékrész derekáig mi is erőltettük a gyors játékot, a négy-ötgólos vezetés birtokában már kevésbé, dicséret illeti a játékosaimat, hogy a hajrában még növelni is tudták az előnyünket, összességében rászolgáltunk a két pontra.”

Szilágyi Zoltán a Debreceni Sportéletnek elárulta, fizikálisan és mentálisan egyaránt jó állapotban van a csapat, amely a Ferencváros dolgát is szeretné megnehezíteni.

„Nem szeretnék még a bronzéremről beszélni, mert lépésről lépésre haladunk, ugyanakkor fontosnak tartom, hogy a saját kezünkben maradjon a sorsunk, ehhez élnünk kell a kínálkozó lehetőségekkel. A közvetlen riválisok felett aratott győzelmek mindig nagy lökést adnak a csapatnak, mentálisan egyre erősebb a társaság, a Vác és a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés különösen jót tett a lelkeknek. A Magyar Kupában nemrég a saját bőrönkön tapasztalhattuk, hogy következő ellenfelünk, a Ferencváros milyen játékerőt képvisel, ennek ellenére természetesen a lehető legjobb tudásunk szerint készülünk a jövő szerdai találkozóra, mert szeretnénk meglepetést okozni.”

P.G.

Az eredeti írást itt találja.

Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek