MegMinden
2022-02-08

Presser Gábor

(papageno.hu)

A méltóság hangja.

Méltóság és örömzene. Látta már Presser Gábort árverést vezetni? Hallott már hangárverésről? Különleges zenei eseménynek ad otthont a Zeneakadémia a Magyar Hospice Alapítvány fennállásának 30. éve alkalmából.

A hangárverés a jótékonysági koncert második részének műsorszáma lesz, és a végén felcsendül a közönség által ihletett mű. Presser Gábor konferálása és buzdítása mellett lehet majd licitálni egy-egy hangra, amelyet a jótékony koncertlátogató hallani szeretne. A kiválasztott hangokat nem kisebb művész jegyzi majd fel, mint Szakcsi Lakatos Béla. Ha összegyűlt elég hang a közönség jóvoltából, akkor a legendás zenészek egy művé varázsolják. Az improvizációt a hangokat „összedobó” nézők digitalizált formában hazavihetik.

A Méltóság Hangja koncertnek nem csak a második részében, hanem rögtön az elején is újdonságot hallhatnak a nézők: Dukay Barnabás négy szerzeménye mindegyike ősbemutató. Köztük az alapítvány jubileumára komponált kétzongorás motettája, a világhírű Ránki Dezső és Klukon Edit előadásában. A művész házaspár programja mottójaként is e darab alcímét választotta: „messzebbről jövök önmagamnál…” Liszt Ferenc Az ideálok című szimfonikus költeménye a szerző négykezes átiratában hangzik majd fel.

A második részben a hangárverés előtt és után az örömzene királyai lépnek pódiumra: Presser Gábor és Szakcsi Lakatos Béla mellett az Amadinda ütőegyüttes garantálja a művészi színvonal és a jó hangulat egyesítését.

A koncert világhírű művészei már mind játszottak a Magyar Hospice Alapítvány javára, együtt és külön-külön is. Természetesen az idén is mindannyian honorárium nélkül lépnek fel a Méltóság Hangja koncerten. Várjuk Önt is ezen a különleges eseményen, ahol a muzsika segítségével hozzájárulhat a daganatos betegek méltó életvégi ellátásához.

Az eredeti írást itt találja.

Elhunyt Zbigniew  Namysłowski 

Ideiglenes változás a 49-es vonalcsoport menetrendjében

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek