MegMinden
2022-01-27

Tájékoztató

(forbes.hu)

Ezt kell kitenni minden boltban február 1-től,

A friss Magyar Közlönyben megjelent, hogy az élelmiszerárstopra tekintettel minden boltban ki kell tenni egy erről szóló tájékoztatót. 

A plakátokat csatolták is a rendelethez, hogy biztosan minden vásárló azonos arculatú tájékoztatóról olvashassa le, hogy olcsóbb lett például a csirkefarhát. Azok a boltok, amelyek ezt elmulasztják, 50 000 és 3 millió forint közötti bírságra számíthatnak.

A tájékoztató lapokat a hipermarketekben, szupermarketekben, diszkontokban és a 200 négyzetméternél nagyobb üzletekben kell kitenni jól látható helyen, legalább A3-as méretben (297×420 milliméter). A kisebb boltokban a kereskedő dönthet arról, hogy melyik színváltozatot használja a három közül, és ott elég az A4-es méret is (210×297 mm), olvasható a rendeletben.

A webshopokban a honlap nyitó felületén szintén jól látható méretben kell közzétenni a tájékoztatást a rendelet szerint. 

A miniszterelnök január 12-én jelentette be, hogy a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8%-os tehéntej árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol a tavalyi év október 15-én állt. Később ehhez hozzájött a sokat emlegetett csirkefarhát is. A tervezett lépésről nem egyeztettek a piaci szereplőkkel, mi is írtunk arról, hogy a legkisebb magyar cégek húzhatják a rövidebbet az élelmiszerárstoppal.

Az eredeti írást itt találja.

Szabó Magda

Kazak biológushallgatók látogatása a TTK-n

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek