MegMinden
2021-10-15

Klip

(index.hu)

Díjazták az elmúlt két év legjobb klipjeit

Csütörtök este átadták az 5. Magyar Klipszemle díjait a budapesti Akvárium Klubban. A telt házas gálán Fluor Tomi és Beton.Hofi Ádi vezényletével 28 kategóriában hirdettek nyerteseket, beleértve a közönség-, illetve a különdíjasokat is. Összesen 35 kisfilm kapott elismerést, a fődíjat Gloria PTS című videója vihette haza, Kostil Luka rendezésében.

Idén két év kliptermését szemlézték. Az 1042 benevezett alkotásból először kategóriákba sorolva egy 200 darabos shortlistet állítottak össze a szervezők, majd a szakmai zsűri (Bicsérdi Ádám, a Kreatív szerkesztője, Daphne Samaras, a Kinopravda rendezője, Kamau Makumi zeneszerző és producer, Martin Wanda fotográfus, Pater Sparrow filmrendező és látványtervező, Ráday Dávid, a Sziget kreatív vezetője és a Proud Production társtulajdonosa, Reich Dániel operatőr, Spáh Dávid rendező, Szabó Tomi vágó és Törőcsik Franciska színész-énekes) ezeket igyekezett rangsorolni, ami egészen biztos, hogy nem volt egyszerű feladat. 

A kisfilmeket csütörtökön a közönség is megnézhette: a kora délután kezdődő rendezvényen három helyszínen tartottak vetítést – kettőn a 200-as shortlist kisfilmjeit, egy külön helyen pedig egy válogatást lehetett megnézni az összes benevezett alkotásból.

De nem csak emiatt volt izgalmas az esemény, a maratoni vetítések mellett szakmai programokkal és élő zenével is készültek a szervezők: fellépett Perrin, Kama, GERENDÁS és vendégei, a Blahalousiana akusztikus verziója, Járai Márk, a Carson Coma, Azahriah és Solére. A koncertekre a Teraszon került sor, ám a hűvös idő ellenére is szép számmal érkeztek az érdeklődők, túlnyomórészt a fiatalabb korosztályból.

Az eredeti írást itt találja.

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek