MegMinden
2021-09-28

VR

(vg.hu)

A virtuális valóságban keresik a nagy üzletet

Kifilézte a pandémia, de az újranyitás után már augusztusra elérte a nyitáskori magas látogatószámot Európa első komplex virtuális vidámparkja, a budapesti VR-park.

A hajdani Szikra mozi felújított épületébe költözött attrakció, a VR-park 2019 őszén nyitott, de 2020-ban a világjárvány miatt már többet volt zárva, mint nyitva. A járványügyi korlátozások következtében nem csak látogatókat és velük jegybevételt veszítettetek, hanem sokkal nagyobb falat esett ki a tervezett büdzséből az elmaradt üzleti tárgyalások, illetve a saját fejlesztésű VR-időutazó programok értékesítésének meghiúsulása miatt. A VR Hungary Kft. – mint azt Illés Gabriella, a társaság ügyvezetője a VG-nek Molcsányi György és Gonda Péter üzlettársával elmondta – virtuális vidámparkját bemutatóteremként és egyfajta utazó kiállítás egyik helyszíneként működteti.

A cég saját fejlesztésű virtuális valóság hardware platformját és a hozzá kapcsolódó szoftver berendezéseit a nemzetközi piacon akarja értékesíteni,

amire amerikai, nyugat-európai, közel-keleti múzeumok és állatkertek üzemeltetőinek érdeklődése alapján jó esély mutatkozik. Ígéretesnek tartja a céget a Takarékbankhoz tartozó DBH Investment kockázati tőkealap is, amely az indulás az indulás óta nagyságrendileg 500 millió forintot fektetett a cégbe, ezzel lendítve tovább a társaságot a világpiac felé – fogalmazott az ügyvezető.

Az eredeti írást itt találja.

Az üveg útja

265 az új fertőzött, elhunyt 8 beteg

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek