MegMinden
2021-09-02

9/11

(parallaxis.blog.hu)

Megrázó filmalkotást mutat be szeptember 11-ről a NatGeo

A húsz évvel ezelőtt, 2001. szeptember 11-én New Yorkban, Washingtonban és Pennsylvaniában végrehajtott véres terrortámadásokra a National Geographic a 9/11: Egy nap Amerikában című rendkívüli dokumentumfilm-sorozattal emlékezik.

9/11: Egy nap Amerikában hatrészes dokumentumfilm sorozat a szeptember 11-ei eseményeket idézi fel szemtanúk, túlélők, valamint a mentésben részt vevő tűzoltók és mentősök visszaemlékezéseinek segítségével. Az Emmy-díjas 72 Films és az Oscar-díjas producerek, Dan Lindsay és T.J. Martin, által jegyzett széria epizódjait szeptember 3-tól négy egymást követő estén tűzi műsorára a National Geographic csatorna, este kilenc és tíz órától.

A sorozat készítői aprólékos és időigényes munkával mintegy 951 órányi archív felvételből válogatták ki a hat epizód összesen hétórás anyagát – egy egyszerre informatív és megrázó, a nézők érzelmeire ható alkotást létrehozva, mely nemcsak sokkol és megdöbbent, de egyúttal fel is emel a szereplők önzetlensége, önfeláldozása és hősiessége által. A széria készítői három év alatt 54 embert interjúvoltak meg, akik összesen 235 órában beszélték el szeptember 11-e történetét – tökéletesen hitelesen, a saját nézőpontjukból, egyes szám első személyben.

Az eredeti írást itt találja.

Szerelem?

Lycorma delicatula

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek