MegMinden
2021-08-21

Atlétika

(debsport.com)

K. Szabó Gabriella elődöntős Nairobiban

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola kiválósága továbbjutott előfutamából 800 méteres síkfutásban a Kenyában zajló U20-as atlétikai világbajnokságon.

Mivel férfi magasugrásban végül tizenöt versenyző részvételével csak döntőt rendeznek a Nairobiban zajló U20-as atlétikai vb-n, a viadal csütörtöki napján K. Szabó Gabriella képviselte a debreceni színeket. Perényi Gabriella és K. Szabó Gábor tanítványának a negyedik, azaz utolsó előfutamig kellett várnia a bemutatkozásra, ez ugyanakkor előnyt is jelentett, hiszen ismerhette a többiek időeredményét, tudhatta, milyen iramra van szükség a továbbjutáshoz.

A versenykiírás szerint a futamok első három helyezettje automatikusan az elődöntőbe jutott, míg további négy versenyző idővel ment tovább. A negyedik előfutamban az ukrán Zhulzhyk kezdett a legjobban, ám többen is tartották vele a lépést, öten szinte egyszerre érkeztek 400-hoz, K. Szabó Gabi is ebben a bolyban haladt. Számítani lehetett rá, hogy az erős kezdés után az ukrán elkészül erejével, ám végül nem így lett, magabiztosan megnyerte a futamot, mögötte a spanyol Martínez és a szlovén Sadek ért be biztos továbbjutó helyen. A mi lányunk 2.09.39-es idővel a negyedik helyen jött be, amivel ugyan elmaradt egyéni legjobbjától, mégis ott lehet az elődöntőben, összesítésben a 11. legjobb eredmény fűződik a nevéhez.

A 800 méteres síkfutás elődöntőjét augusztus 21-én délután rendezik a kenyai Nairobiban.

Az eredeti írást itt találja.

Debrecenben hallottam

Szeptemberben rendezik a hegedűkészítők találkozóját a Fonóban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek