MegMinden
2021-07-16

Házi kedvenc

(azenkutyam.hu)

Ezért ne engedd, hogy a gyereked kikönyörögjön egy kutyát

Szülőként egészen biztosan mindent meg szeretnénk adni a gyermekünknek, a legjobb nevelést, a legjobb iskolákat és a legszebb ajándékokat is. Szeretnénk, ha a jelleme fejlődne és megtanulna felelősséget vállalni a döntéseiért, melyeket meghoz az élete során.

 

Alapvetően a kutyatartás egészen biztosan komoly jellembeli fejlődéssel jár, bármilyen életszakaszban is tartunk jelenleg. Minden egyes stádiumunkban mást és mást tanít nem csupán a kutyusról, de magunkról is. Ugyanakkor szükségszerű megérteni, hogy a kutyatartás egy komoly elkötelezettség, mely ideális esetben hosszú évekről szól és nem két-három hónapról. Mérlegelni kell, hogy nem kedv és nem hangulat kérdése, hanem a kutyatartás egy életforma. Mindettől függetlenül valószínűsíthető, hogy minden gyermeknél elérkezik az a pont, amikor kutyáért esedezik a szüleinél. Ilyenkor merül fel a kérdés: megengedjem-e a gyermekemnek, hogy kikönyörögjön egyet?

Lényegében számos olyan pozitív hatással jár a kutyatartás, mely miatt mindenképpen ajánlott a családban egy kutyus jelenléte. Egy állatnak a szeretete teljesen más dimenziót nyit meg előttünk érzelmi intelligencia terén. Amennyiben a gyermek felelősségteljes és odaadó, már egészen kicsi korban megtanulhatja a másokról való gondoskodást. Szembesülhet azzal, hogy mennyire fontos az önzetlen szeretet, a ragaszkodás és a feltétlen bizalom. Számos olyan dolgot tanít egy kutya az életről, mely egészen biztosan a gyermek hasznára fog válni. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy csakis abban az esetben engedjük meg, hogy a gyermekünk kikönyörögjön egy kutyát, ha már szülőként úgy ítéljük meg, hogy alkalmas arra, hogy ilyen komoly felelősséget vállaljon.

Az eredeti írást itt találja.

Schell Judit

RB Leipzig

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek